Artikel top billede

Derfor optager russiske bilister så mange sindssyge ting

Der er god grund til, at alle russerne har kameraer i deres biler.

Da en meteorregn her til morgen ramte det østlige Rusland, blev det blandt andet optaget af videokameraer i russiske biler.

Og det samme var tilfældet, da et fly kort før jul styrtede ned ved en russisk motorvej.

Men hvordan kan det være, at den type hændelser altid bliver optaget af russiske bilister?

Det er der en god grund til.

Ifølge den britiske tabloidavis Daily Mail er Rusland verdens næststørste marked for små kameraer, der kan installeres i forruden på biler. Kun i Sydkorea er denne type kameraer mere udbredte. 

Skyldes korruption

Det er ifølge Daily Mail først og fremmest korruption i det russiske politikorps, der betyder, at russerne installerer kameraerne, så de kan bevise deres uskyld, hvis en betjent på udkig efter bestikkelsespenge opdigter en anklage mod en bilist.

I en artikel på den amerikanske blog Animal, skriver den russiske journalist Marina Galperina, der er bosiddende i USA, at det russiske færdselspoliti er kendt for sin brutalitet, korruption og forkærlighed for at kræve bestikkelses.

Og den anklage er ikke taget ud af den blå luft. I organisationen Transparency Internationals opgørelse over de mindst korrupte lande i verden indtager Danmark førstepladsen, mens Rusland er placeret helt nede på en 133 plads. Her er Rusland placeret bag blandt andet Albanien, Egypten og Uganda.

Kan bevise ulykker

Men også i tilfælde af almindelige trafikulykker, hvor det er ord mod ord, kan det være praktisk at have en videooptagelse, der placerer skylden det rette sted.

Ifølge Marina Galperina er såkaldt 'road rage', hvor en trafikulykke udvikler sig til er korporligt slagsmål, meget udbredt i Rusland. 

Men fremviser du en brækket næse eller en smadret bilrude, kommer du sjældent langt i det russiske retssystem.

Til gengæld sender de russiske myndigheder gerne folk bag tremmer, hvis ulykken eller det voldlige overfald er dokumenteret på video.

Desuden er de russiske forsikringsselskaber også ofte tilbøjelige til at tilbagevise forsikringskrav, hvis synderen ikke bliver fundet, og der heller ikke foreligger en dokumentation for hændelsen. Men en videooptagelse kan både bruges som dokumentation og til at identificere synderen, skriver Marina Galperina artiklen på Animal.

De mange kameraer i de russiske biler betyder således, at vi i dag ikke blot får dokumenteret flystyrt og meteorstorme.

Men også et væld af færdelsulykker og eksempler på vanvittig kørsel er blevet dokumenteret på kamera og efterfølgende uploadet på Youtube og andre videotjenester.

Se nattens meteor-klip her: 

Læs også:
Mikro-kamera kan tage billeder af hele dit liv  

Tør du stole på ham: Russisk virus-milliardær vil begrænse net-friheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.