Artikel top billede

Derfor optager russiske bilister så mange sindssyge ting

Der er god grund til, at alle russerne har kameraer i deres biler.

Da en meteorregn her til morgen ramte det østlige Rusland, blev det blandt andet optaget af videokameraer i russiske biler.

Og det samme var tilfældet, da et fly kort før jul styrtede ned ved en russisk motorvej.

Men hvordan kan det være, at den type hændelser altid bliver optaget af russiske bilister?

Det er der en god grund til.

Ifølge den britiske tabloidavis Daily Mail er Rusland verdens næststørste marked for små kameraer, der kan installeres i forruden på biler. Kun i Sydkorea er denne type kameraer mere udbredte. 

Skyldes korruption

Det er ifølge Daily Mail først og fremmest korruption i det russiske politikorps, der betyder, at russerne installerer kameraerne, så de kan bevise deres uskyld, hvis en betjent på udkig efter bestikkelsespenge opdigter en anklage mod en bilist.

I en artikel på den amerikanske blog Animal, skriver den russiske journalist Marina Galperina, der er bosiddende i USA, at det russiske færdselspoliti er kendt for sin brutalitet, korruption og forkærlighed for at kræve bestikkelses.

Og den anklage er ikke taget ud af den blå luft. I organisationen Transparency Internationals opgørelse over de mindst korrupte lande i verden indtager Danmark førstepladsen, mens Rusland er placeret helt nede på en 133 plads. Her er Rusland placeret bag blandt andet Albanien, Egypten og Uganda.

Kan bevise ulykker

Men også i tilfælde af almindelige trafikulykker, hvor det er ord mod ord, kan det være praktisk at have en videooptagelse, der placerer skylden det rette sted.

Ifølge Marina Galperina er såkaldt 'road rage', hvor en trafikulykke udvikler sig til er korporligt slagsmål, meget udbredt i Rusland. 

Men fremviser du en brækket næse eller en smadret bilrude, kommer du sjældent langt i det russiske retssystem.

Til gengæld sender de russiske myndigheder gerne folk bag tremmer, hvis ulykken eller det voldlige overfald er dokumenteret på video.

Desuden er de russiske forsikringsselskaber også ofte tilbøjelige til at tilbagevise forsikringskrav, hvis synderen ikke bliver fundet, og der heller ikke foreligger en dokumentation for hændelsen. Men en videooptagelse kan både bruges som dokumentation og til at identificere synderen, skriver Marina Galperina artiklen på Animal.

De mange kameraer i de russiske biler betyder således, at vi i dag ikke blot får dokumenteret flystyrt og meteorstorme.

Men også et væld af færdelsulykker og eksempler på vanvittig kørsel er blevet dokumenteret på kamera og efterfølgende uploadet på Youtube og andre videotjenester.

Se nattens meteor-klip her: 

Læs også:
Mikro-kamera kan tage billeder af hele dit liv  

Tør du stole på ham: Russisk virus-milliardær vil begrænse net-friheden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere