Artikel top billede

Derfor optager russiske bilister så mange sindssyge ting

Der er god grund til, at alle russerne har kameraer i deres biler.

Da en meteorregn her til morgen ramte det østlige Rusland, blev det blandt andet optaget af videokameraer i russiske biler.

Og det samme var tilfældet, da et fly kort før jul styrtede ned ved en russisk motorvej.

Men hvordan kan det være, at den type hændelser altid bliver optaget af russiske bilister?

Det er der en god grund til.

Ifølge den britiske tabloidavis Daily Mail er Rusland verdens næststørste marked for små kameraer, der kan installeres i forruden på biler. Kun i Sydkorea er denne type kameraer mere udbredte. 

Skyldes korruption

Det er ifølge Daily Mail først og fremmest korruption i det russiske politikorps, der betyder, at russerne installerer kameraerne, så de kan bevise deres uskyld, hvis en betjent på udkig efter bestikkelsespenge opdigter en anklage mod en bilist.

I en artikel på den amerikanske blog Animal, skriver den russiske journalist Marina Galperina, der er bosiddende i USA, at det russiske færdselspoliti er kendt for sin brutalitet, korruption og forkærlighed for at kræve bestikkelses.

Og den anklage er ikke taget ud af den blå luft. I organisationen Transparency Internationals opgørelse over de mindst korrupte lande i verden indtager Danmark førstepladsen, mens Rusland er placeret helt nede på en 133 plads. Her er Rusland placeret bag blandt andet Albanien, Egypten og Uganda.

Kan bevise ulykker

Men også i tilfælde af almindelige trafikulykker, hvor det er ord mod ord, kan det være praktisk at have en videooptagelse, der placerer skylden det rette sted.

Ifølge Marina Galperina er såkaldt 'road rage', hvor en trafikulykke udvikler sig til er korporligt slagsmål, meget udbredt i Rusland. 

Men fremviser du en brækket næse eller en smadret bilrude, kommer du sjældent langt i det russiske retssystem.

Til gengæld sender de russiske myndigheder gerne folk bag tremmer, hvis ulykken eller det voldlige overfald er dokumenteret på video.

Desuden er de russiske forsikringsselskaber også ofte tilbøjelige til at tilbagevise forsikringskrav, hvis synderen ikke bliver fundet, og der heller ikke foreligger en dokumentation for hændelsen. Men en videooptagelse kan både bruges som dokumentation og til at identificere synderen, skriver Marina Galperina artiklen på Animal.

De mange kameraer i de russiske biler betyder således, at vi i dag ikke blot får dokumenteret flystyrt og meteorstorme.

Men også et væld af færdelsulykker og eksempler på vanvittig kørsel er blevet dokumenteret på kamera og efterfølgende uploadet på Youtube og andre videotjenester.

Se nattens meteor-klip her: 

Læs også:
Mikro-kamera kan tage billeder af hele dit liv  

Tør du stole på ham: Russisk virus-milliardær vil begrænse net-friheden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere