Artikel top billede

Hvilken læs-senere app skal du vælge? Her er de fire bedste løsninger

Her er de bedste apps, hvis du falder over en god artikel, som du vil læse på et senere tidspunkt.

Her på redaktionen har vi tidligere fortalt om vores begejstring for de såkaldte læs-senere-apps, der gør det let at gemme artikler og læse dem senere på din tablet eller smartphone. 

Tidligere på året anbefalede vi app'en Readability. Men det er blot en af mange læs-senere apps.

Derfor har vi nu fundet frem til de fire bedste app-løsninger, hvis du vil gemme artikler til senere læsning.

Hvorfor læs-senere?

En læs-senere app gør det let at udsætte din læsning til et tidspunkt, hvor du har bedre tid til fordybelse.

Støder du på en interessant artikel, mens du sidder ved din computer og arbejder, kan du med et enkelt klik i din browser gemme artiklen og fortsætte dit arbejde.

I stedet kan du efter arbejdstid samle op på alle de artikler, som du i løbet af dagen har gemt.

De forskellige læs-senere apps har desuden den fordel, at de gemmer artiklerne i et læsevenligt layout og tilmed gør det muligt at læse dem, når du er offline.

Pocket

App'en Pocket var tidligere kendt under navnet Read It Later og var en af de første apps af sin slags. Men for nylig blev den relanceret med et nyt design og skiftede samtidig navn til Pocket. 

Sådan gemmer du artikler

En læs-senere-app er kendetegnet ved, at du  kan gemme dit læsestof direkte fra en browser.

Med Pocket er det muligt at gemme artiklerne via tilføjelsesprogrammer til Firefox, Chrome, Safari og Opera. Når du har installeret programmet, bliver din browser udstyret med et Pocket-ikon, som du blot skal klikke på, hvis du vil gemme artiklerne. 

Det er også muligt at gemme artikel i Pocket direkte fra en række populære apps. Eksempelvis Twitter-klienten Tweetbot, hvor du lynhurtigt kan gemme artikler, som der bliver linket til i dit twitter-feed. 

Sidder du ved en computer, hvor du hverken har installeret et tilføjelsesprogram eller et bookmarklet, kan du også gemme artikler i Pocket ved at maile dem til e-mail-adressen: add@getpocket.com. 

Brugerflade

Pocket har en frisk brugerflade, og i modsætning til de konkurrerende apps får du ikke blot præsenteret artiklerne med en overskrift, men også illustreret med et foto. 

Du kan dog ikke kun gemme artikler, mens også henvisninger til billeder og video. I Pocket kan du vælge mellem, om du vil have præsenteret gemte artikler, foto eller video. 

I lighed med de fleste andre læs senere-apps kan du skifte skrifttype og størrelse samt vælge mellem tre forskellige baggrundsfarver. Eksempelvis kan det være behageligt at udskifte den hvide baggrundsfarve med sort, hvis du læser i et mørkt lokale. 

Platforme
Pocket findes som app til blandt andet iPhone, iPad, Kindle Fire, Android, Blackberry og Windows Phone. 

Herudover findes der en app til Mac samt en webudgave. 

Pris: Pocket er gratis.

Readability

Readability startede med udelukkende at være en web-app, men senere udviklede tjenesten også en app til iPhone og iPad, der i første omgang blev afvist af Apple.

Men efter et længere slagsmål med Apple fik Readability sidste år optaget sin app i Apples App Store. 

Sådan gemmer du artikler

I store træk gemmer du artiklerne på samme måde som med Pocket.

Du kan gemme artiklerne via et plugin til Chrome, Safari og Firefox. Med browser-pluginet kan du ikke blot gemme artikler til senere læsning, men også vælge at se dem øjeblikkeligt i et mere læsevenligt layout i browseren eller sende artiklen til din Kindle, hvis du ejer sådan en. 

Bruger du en anden browsertype, kan du også anvende et bookmarklet, og ligesom med Pocket kan du også gemme artiklen ved at sende en mail. Læs mere om, hvordan du gør det her.

Ligesom med Pocket spiller Readability også sammen med en lang række apps. Eksempelvis Twitter-klienter, der gør det muligt at gemme artikler direkte fra dit twitter-feed.

Brugerflade:
Readability placerer alle artiklerne på en lang læseliste, og du kan slette eller arkivere de enkelte artikler ved at swipe fra venstre mod højre på listen. 

Der er ikke synlige artikel-billeder i selve læselisten, som det er tilfældet i Pocket, men eventuelle billeder er som regel medtaget i selve artiklen. 

Når du åbner en artikel, kan du ude i højre spalte se, hvor lang tid Readability-app'en forventer, at det vil tage at læse artiklen. Og når du er nået til bunden af artiklen, kan du let hoppe direkte videre til den næste artikel på din læseliste ved at swipe fra bunden mod toppen af skærmen. 

Ligesom Pocket kan du i Readability også vælge mellem forskellige baggrundsfarver - en dag og nat-indstilling - samt forskellige skrifttyper og størrelser. Readability giver dig mulighed for at vælge mellem hele fem forskellige skrifttyper, hvor Pocket kun har to forskellige. 

Platforme: 
Readability findes som app til Android samt iPhone og iPad. Herudover findes Readability også som en web-app, der kan bruges fra de fleste computere og mobile enheder. 

Pris: Readability er gratis.

Instapaper

Instapaper er et enkeltmandsprojekt udviklet af amerikaneren Marco Arment, og før lanceringen af Readability og Pocket var Instapaper kongen af læs senere-apps. 

Sådan gemmer du artikler

Du gemmer artiklerne via et såkaldt bookmarklet, som du placerer i din browsers bogmærkelinje. Du kan se, hvordan du gør det her

Du kan også gemme artiklerne ved at sende en mail med et link til artiklen til en særlig Instapaper mail-adresse. Alle brugere har deres egen personlige Instapaper-adresse, som de kan sende links til. 

Brugerflade

Instapapers brugerflade virker en smule støvet sammenlignet med Readability og ikke mindst Pocket.  

Farverne er meget mørke og dystre, og du navigerer ved hjælp af en menubar i højre side af skærmen. 

I menubaren kan du vælge mellem punkter som eksempelvis friends og features. Friends er Instapapers sociale del, hvor du kan anbefale artikler til venner, der også bruger Instapaper, og under features har Instapaper samlet et kæmpe udvalg af anbefalelsesværdige artikler fra nogle af USA's bedste magasiner. 

Platforme: Instapaper findes til iPhone, iPad, Android og Kindle Fire. 

Pris: Instapaper koster 25 kroner til iPhone og iPad og 18 kroner til Android.

Evernote

Evernote kan både bruges som en almindelig digital notesblok og som et digitalt ringbind, hvor du kan gemme udklip fra nettet, indskannede dokument - og ja, du kan også bruge den som et alternativ til en dedikeret læs-senere app.

Sådan gemmer du artiklerne:
Hvis du vil bruge Evernote som læs senere-app, anbefaler vi, at du installerer et browser-plugin ved navn Clearly til Google Chrome.

Det gør det muligt at få dine artikler vist i et mere læsevenligt design direkte i din browser, og hvis du i stedet ønsker at læse artiklen senere, kan du klikke på knappen "Klip til Evernote", hvorefter artiklen bliver gemt som et notat i Evernote-app'en.

Brugerflade:
Når du skal læse din artikel senere, bliver det direkte i Evernote-app'en, hvor du desværre ikke får det samme lækre læse-layout som i andre læs-senere apps.

Til gengæld giver Clearly dig muligheden for at læse siden i et mere lækkert layout, hvis du læser det direkte via Clearly i browseren på din pc. Her kan du vælge mellem forskellige baggrundsfarver, skrifttyper og sågar lave understregninger.

Platforme:
Evernote findes i dag til langt de fleste platforme. Det vil sige Android, iOS, Blackberry, Windows Phone samt Windows og Mac OSX.

Pris: Evernote er gratis, hvis du ikke bruger mere end 60 mb om måneden. Har du brug for mere plads, bliver du nødt til at tegne et premium-abonnement, der koster lige knap 40 kroner om måneden.

Evernote har desuden netop lanceret erhvervsløsningen Evernote Business, der koster 60 kroner om måneden.

Læs også:
 

Her er redaktionens favorit-apps - hvad er dine?  

13 tips: Sådan holder du din arbejdsuge nede på 37 timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.