Artikel top billede

Vil denne alu-frækkert blive den nye Android-konge?

Live stream på startskærmen, indbygget infrarød fjernbetjening og et skarpt design i aluminium. Det er HTC's opskrift på en telefon, der skal indtage tronen i Android-land i foråret.

Enten er det fuldkommen bevidst, eller også er HTC's forsøg på at hemmeligholde sine topmodeller amatøragtigt ud over det sædvanlige. 

Ligesom med mange andre telefoner fra den taiwanske producent var der nemlig lækket massevis af billeder og specifikationer på HTC One, inden den i går officielt blev præsenteret for verdenspressen ved to events i London og New York.

Hvis HTC One lyder som noget, du har hørt før, er det ikke forkert.

Pladen er nemlig gået en smule i hak for HTC, der har valgt at kalde sin nye topmodel 'One', selv om vi i foråret 2012 fik 'One X' og siden 'One X+'.

X'et er nu væk, men HTC satser alligevel på, at telefonen har X-faktor.

Den er i hvert fald udset til en hovedrolle i den tilbagevendende forårskrig i Android-land, hvor blandt andre topmodeller fra Samsung, Sony og LG kæmper om at indtage tronen som den ultimative mobil med Googles mobile styresystem.

Sony har fremvist sin Xperia Z, mens vi venter på nyt fra LG og Samsung, der ifølge flere internationale gadgetsider angiveligt viser efterfølgeren til Samsung Galaxy S3 frem den 14. marts.

Stilrent design

Men hvad har HTC One egentlig at byde på?

Telefonens bagside består af aluminium, mens det meste af forsiden er beklædt med Gorilla Glass, som de fleste andre producenter også bruger.

Alt i alt ser designet skarpt ud, da det er udformet i ét stykke unibody aluminium. Telefonen er produceret i to farver: sølv og sort.

Skærmen er 4,7 tommer og dermed samme størrelse som de tidligere One-modeller. Skærmopløsningen har dog fået et spark opad, og derfor har displayet fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1080 pixel.

Det er samme opløsning som på Sony Xperia Z, og det bliver formentlig standard på Android-topmodellerne i 2013.

Nyskabelser i maskinrummet

Det er ikke kun det ydre udseende, som er blevet strammet op.

HTC One har fået en ny og mere strømlinet version af Sense, der i adskillige år har været det design, som den taiwanske mobilproducent har lagt ned over Android-styresystemet. 

Mest banebrydende er den nye startskærm, som er udstyret med BlinkFeed.

Det er en live stream af opdateringer fra vennerne på de sociale medier og nyheder fra websider, som man selv har udvalgt.

Ideen er, at det ikke er nødvendigt at gå på opdagelse i flere forskellige apps, men at informationsstrømmen kan samles ét sted.

Det minder lidt om den tilgang, som Microsoft har med Windows Phone 8, hvor det også er muligt at koble flere forskellige konti til sociale medier sammen og få et samlet feed.

Styr fladskærmen med mobilen

HTC One er også udstyret med en interessant funktion, som formentlig vil vække jubel blandt digitale storforbrugere.

Telefonen har nemlig en infrarød-sender i powerknappen, og dermed kan HTC One bruges til at styre fladskærmen i stuen.

Ideen er dog ikke helt ny, da den efterhånden notorisk forsinkede Lumigon T2 blev præsenteret med denne feature.

Men den infrarøde sender er trods alt en funktion, som ingen af de nuværende topmodeller kan prale med.

Og det er ikke det eneste sted, hvor HTC One skiller sig ud fra konkurrenterne.

Telefonen er nemlig også udstyret med et såkaldt UltraPixel kamera, som HTC uden at blinke kalder 'revolutionerende'.

Det er angiveligt særlig godt i situationer, hvor der er lidt lys, ligesom vi har set med Nokia Lumia 920.

HTC har meget behændigt på sin webside undladt at nævne, hvor høj billedopløsningen er - og det er der en grund til.

Den er nemlig med fire megapixel meget lav, og derfor virker kameradelen underlegen i forhold til konkurrenterne.

Men megapixelopløsning har aldrig sagt noget om billedkvalitet, så måske er det ikke dumt, at HTC i bogstaveligste forstand har valgt at fokusere på at levere bedre billeder - bare i lav opløsning.

Hvor gode billederne reelt er, og om HTC har satset rigtigt på at melde sig ud af megapixelræset, får vi først svar på, når telefonen slippes fri.

Det sker i slutningen af marts, og prisen er endnu ikke offentliggjort. Den vil formentlig ligge mellem 4.500 og 5.000 kroner.

I denne video kan du se, hvordan BlinkFeed fungerer på HTC One:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital