Artikel top billede

Vil denne alu-frækkert blive den nye Android-konge?

Live stream på startskærmen, indbygget infrarød fjernbetjening og et skarpt design i aluminium. Det er HTC's opskrift på en telefon, der skal indtage tronen i Android-land i foråret.

Enten er det fuldkommen bevidst, eller også er HTC's forsøg på at hemmeligholde sine topmodeller amatøragtigt ud over det sædvanlige. 

Ligesom med mange andre telefoner fra den taiwanske producent var der nemlig lækket massevis af billeder og specifikationer på HTC One, inden den i går officielt blev præsenteret for verdenspressen ved to events i London og New York.

Hvis HTC One lyder som noget, du har hørt før, er det ikke forkert.

Pladen er nemlig gået en smule i hak for HTC, der har valgt at kalde sin nye topmodel 'One', selv om vi i foråret 2012 fik 'One X' og siden 'One X+'.

X'et er nu væk, men HTC satser alligevel på, at telefonen har X-faktor.

Den er i hvert fald udset til en hovedrolle i den tilbagevendende forårskrig i Android-land, hvor blandt andre topmodeller fra Samsung, Sony og LG kæmper om at indtage tronen som den ultimative mobil med Googles mobile styresystem.

Sony har fremvist sin Xperia Z, mens vi venter på nyt fra LG og Samsung, der ifølge flere internationale gadgetsider angiveligt viser efterfølgeren til Samsung Galaxy S3 frem den 14. marts.

Stilrent design

Men hvad har HTC One egentlig at byde på?

Telefonens bagside består af aluminium, mens det meste af forsiden er beklædt med Gorilla Glass, som de fleste andre producenter også bruger.

Alt i alt ser designet skarpt ud, da det er udformet i ét stykke unibody aluminium. Telefonen er produceret i to farver: sølv og sort.

Skærmen er 4,7 tommer og dermed samme størrelse som de tidligere One-modeller. Skærmopløsningen har dog fået et spark opad, og derfor har displayet fuld HD-opløsning, 1.920 gange 1080 pixel.

Det er samme opløsning som på Sony Xperia Z, og det bliver formentlig standard på Android-topmodellerne i 2013.

Nyskabelser i maskinrummet

Det er ikke kun det ydre udseende, som er blevet strammet op.

HTC One har fået en ny og mere strømlinet version af Sense, der i adskillige år har været det design, som den taiwanske mobilproducent har lagt ned over Android-styresystemet. 

Mest banebrydende er den nye startskærm, som er udstyret med BlinkFeed.

Det er en live stream af opdateringer fra vennerne på de sociale medier og nyheder fra websider, som man selv har udvalgt.

Ideen er, at det ikke er nødvendigt at gå på opdagelse i flere forskellige apps, men at informationsstrømmen kan samles ét sted.

Det minder lidt om den tilgang, som Microsoft har med Windows Phone 8, hvor det også er muligt at koble flere forskellige konti til sociale medier sammen og få et samlet feed.

Styr fladskærmen med mobilen

HTC One er også udstyret med en interessant funktion, som formentlig vil vække jubel blandt digitale storforbrugere.

Telefonen har nemlig en infrarød-sender i powerknappen, og dermed kan HTC One bruges til at styre fladskærmen i stuen.

Ideen er dog ikke helt ny, da den efterhånden notorisk forsinkede Lumigon T2 blev præsenteret med denne feature.

Men den infrarøde sender er trods alt en funktion, som ingen af de nuværende topmodeller kan prale med.

Og det er ikke det eneste sted, hvor HTC One skiller sig ud fra konkurrenterne.

Telefonen er nemlig også udstyret med et såkaldt UltraPixel kamera, som HTC uden at blinke kalder 'revolutionerende'.

Det er angiveligt særlig godt i situationer, hvor der er lidt lys, ligesom vi har set med Nokia Lumia 920.

HTC har meget behændigt på sin webside undladt at nævne, hvor høj billedopløsningen er - og det er der en grund til.

Den er nemlig med fire megapixel meget lav, og derfor virker kameradelen underlegen i forhold til konkurrenterne.

Men megapixelopløsning har aldrig sagt noget om billedkvalitet, så måske er det ikke dumt, at HTC i bogstaveligste forstand har valgt at fokusere på at levere bedre billeder - bare i lav opløsning.

Hvor gode billederne reelt er, og om HTC har satset rigtigt på at melde sig ud af megapixelræset, får vi først svar på, når telefonen slippes fri.

Det sker i slutningen af marts, og prisen er endnu ikke offentliggjort. Den vil formentlig ligge mellem 4.500 og 5.000 kroner.

I denne video kan du se, hvordan BlinkFeed fungerer på HTC One:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.