Artikel top billede

Ny trojaner: Pas på pdf-dokumenter

Kaspersky Lab advarer mod en ny trojaner, MiniDuke, der bliver brugt til at angribe offentlige institutioner.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab har udsendt en advarsel mod en ny trojaner, MiniDuke, som har spredt sig i den seneste uge. Den er allerede blevet brugt til at angribe offentlige institutioner i Ukraine, Belgien, Portugal, Rumænien, Tjekkiet og Irland.

Der er også meldinger om angreb mod et forskningscenter, en sundhedstjeneste i USA og en forskningsfond i Ungarn.

Ifølge Kaspersky er der tale om et meget usædvanligt cyber-angreb.

"Jeg husker denne type ondsindede angreb fra slutningen af 90'erne og begyndelsen af 00'erne. Det virker som om, at denne type af cyber-kriminelle har været på orlov i mere end et årti, og nu pludselig har meldt sig på banen igen som aktive cyber-kriminelle," siger Eugene Kaspersky, der er stifter af sikkerhedsfirmaet.

MiniDuke er skjult i pdf-filer og placerer en meget lille downloader på 20 kb på offerets computer. Denne downloader er skrevet i maskinsproget Assembler. Malwaren er blandt andet i stand til at afværge analysesoftware som Wireshark og Tcpdump. Den bruger tweets på Twitter med specielt kodede adresser til at levere instruktioner til de inficerede computere.

MiniDuke sender også kode skjult i GIF-billeder til offerets maskine. En del af metoderne er ikke set anvendt i lang tid.

"Denne elite af 'old school' malware-programmører var før i tiden ekstremt effektive til at udvikle komplekse vira. Denne viden kombinerer de nu med de nye typer af exploits, der kan overleve i virtuelle miljøer som fx sandkasser ved at forblive i dvale under tests og dermed undgå at blive opdaget," siger Eugene Kaspersky.

Crysys Labs har udgivet en rapport om MiniDuke, og Kaspersky Lab har en række anbefalinger til beskyttelse på denne side.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.