Artikel top billede

Kunøe lægger millioner på bordet: Vil sikre sig kontrol over it-selskab

It-investoren trækker det store check-hæfte frem for at købe aktiepost i it-firma.

For en måned siden trak it-investoren Ib Kunøe 158 millioner kroner ud af kronjuvelen Atea. Nu er han klar til at udskrive en check på 23 millioner kroner for at købe sig til fuld kontrol med softwareselskabet Netop Solutions.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra selskabet, at Ib Kunøe gennem sit selskab Consolidated Holding har indgået aftale om køb af 13,5 procent af aktierne i Netop Solutions til en kurs på 10.

Det bringer Consolidated Holdings andel af aktiebeholdningen op på tilsammen 77 procent. Samtidig har de øvrige aktionærer fået et købstilbud på de resterende aktier til samme kurs.

Consolidated Holding meddeler samtidig, at det er planen at afnotere Netop Solutions fra børsen i København.

"Vores hovedaktionær har ønsket af få den fulde kontrol i selskabet. Det er et spørgsmål om, hvor praktisk det er, at et så lille selskab overhovedet er børsnoteret," siger administrerende direktør i Netop Solutions Kurt Bager.

Netop Solutions har samtidig offentliggjort sit regnskab for 2012, som viste et negativt driftsresultat, et underskud på 19,3 millioner kroner og en omsætning, der er faldet med tre procent til 85,3 millioner kroner. Resultatet er en smule dårligere end forventet.

Ifølge Kurt Bager vil der ikke ske nogen ændring i strategien for Netop Solutions.

"Det er stadig planen at vækste forretningen. Men fremover vil vi ikke være så drevet af de kvartalstal, vi løbende leverer til fondsbørsen," siger han.

Efter offentliggørelsen af købsplanerne steg Netop Solutions-aktien med næsten 25 procent fra kurs 7,8 til 9,60.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.