Artikel top billede

Kunøe lægger millioner på bordet: Vil sikre sig kontrol over it-selskab

It-investoren trækker det store check-hæfte frem for at købe aktiepost i it-firma.

For en måned siden trak it-investoren Ib Kunøe 158 millioner kroner ud af kronjuvelen Atea. Nu er han klar til at udskrive en check på 23 millioner kroner for at købe sig til fuld kontrol med softwareselskabet Netop Solutions.

Det fremgår af en børsmeddelelse fra selskabet, at Ib Kunøe gennem sit selskab Consolidated Holding har indgået aftale om køb af 13,5 procent af aktierne i Netop Solutions til en kurs på 10.

Det bringer Consolidated Holdings andel af aktiebeholdningen op på tilsammen 77 procent. Samtidig har de øvrige aktionærer fået et købstilbud på de resterende aktier til samme kurs.

Consolidated Holding meddeler samtidig, at det er planen at afnotere Netop Solutions fra børsen i København.

"Vores hovedaktionær har ønsket af få den fulde kontrol i selskabet. Det er et spørgsmål om, hvor praktisk det er, at et så lille selskab overhovedet er børsnoteret," siger administrerende direktør i Netop Solutions Kurt Bager.

Netop Solutions har samtidig offentliggjort sit regnskab for 2012, som viste et negativt driftsresultat, et underskud på 19,3 millioner kroner og en omsætning, der er faldet med tre procent til 85,3 millioner kroner. Resultatet er en smule dårligere end forventet.

Ifølge Kurt Bager vil der ikke ske nogen ændring i strategien for Netop Solutions.

"Det er stadig planen at vækste forretningen. Men fremover vil vi ikke være så drevet af de kvartalstal, vi løbende leverer til fondsbørsen," siger han.

Efter offentliggørelsen af købsplanerne steg Netop Solutions-aktien med næsten 25 procent fra kurs 7,8 til 9,60.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere