Artikel top billede

Mobilfri zone: Sådan holdes pavevalget hemmeligt

Et arsenal af elektronisk udstyr skal forhindre, at nyheden om den næste pave slipper ud for tidligt.

Nu er det tid til at vælge en ny pave, og det foregår traditionen tro i det Siktinske Kapel i Vatikanet, hvor 120 kardinaler fra hele verden samles til et konklave. Der er ingen kontakt mellem kardinalerne og omverdenen - og først når der kommer hvid røg ud af skorstenen, bliver kardinalerne sluppet fri igen.

Det er en tradition, som rækker mange hundrede år tilbage. Men pavevalget er alligevel anderledes denne gang. Vatikanet bruger nemlig den nyeste teknologi til at blokere for elektronisk kommunikation og forhindre aflytning af kardinalerne. Det Siktinske Kapel skal forvandles til en "død zone" for mobilsignaler.

Det gik galt under det sidste pavevalg i 2005, da tyske medier kunne rapportere, at landets egen kardinal Joseph Ratzinger var valgt som pave Benedict XVI endnu inden den officielle udmelding fra Vatikanet. Et pavevalg, som den tyske avis Bild senere udødeliggjorde med overskriften "Wir sind Papst" ("Vi er pave").

Vatikanet er stadig rystet efter den såkaldte "Vatileaks" skandale, hvor pavens egen butler havde kopieret og lækket dokumenter, som skulle afsløre korruption i kirken.

Det er ikke længere nok bare at låse dørene til Siktinske Kapel - ordet "konklave" betyder netop "med nøgle" på italiensk og stammer fra en latinsk betegnelse for et aflåst rum.

Ifølge Reuters har man installeret et falsk gulv i hallerne for at skjule elektroniske jammere, der skal blokere alle mobilsignaler. Desuden skal hele kapellet og gæstehuset gennemsøges med særlige scannere for at finde mikrofoner og andet aflytnings-udstyr.

Der er også metaldetektorer for alle ansatte, der skal bevæge sig ind og ud af området, og det trådløse netværk i Vatikanet er blevet deaktiveret.

Det er forbudt at bruge enhver form for teknologi til at optage eller overføre lyd, billeder eller tekst fra konklavet.

Den største fjende for Vatikanet kan være Twitter. Trods de strenge regler poster flere kardinaler stadig om forberedelserne til pavevalget. Den afgående pave har selv haft en Twitter-konto, som nu bliver lukket.

Vatikanet vil gøre alt for at forhindre, at budskabet "Habemus Papam" slipper ud på nettet for tidligt. Der er også mange penge på spil - hos mange net-bookmakere kan man spille om resultatet af pavevalget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.