Yahoo forgylder teenager for at blive cool igen

Yahoo gjorde den britiske teenager Nick D'Aloisio til millionær i sidste uge. Men opkøbet af hans firma Summly vækker undren.

Yahoo har købt firmaet Summly for 170 millioner kroner og dermed gjort den 17-årige brite Nick D'Aloisio til mangemillionær. Han var blot 15 år, da han startede firmaet, og nu kan han kalde sig internet-millionær blot to år senere. Men købet af Summly vækker undren - og måske er det slet ikke firmaets teknologi, som har fået den fallerede internet-gigant Yahoo til at hive den store pengepung frem.

Summly har udviklet en app til iPhone, som analyserer nyhedstekster og genererer en forkortet version på 400 tegn, der passer til en smartphone-skærm. Brugerne slipper så for at scrolle for at læse hele teksten.

Hemmeligheden ligger i den algoritme, der anvendes til at sammenfatte nyhederne. Den skulle være så god, at den er i stand til at skære teksten ned til benet uden at meningen går tabt. Det er noget, som normalt vil kræve at der sidder et menneske og omskriver teksten.

Men det er slet ikke Nick D'Aloisio selv, der har udviklet teknologien. En professor fra Cornell University skriver i sin blog, at kerneteknologien bag Summly er udviklet hos forsknings-instituttet SRI International, der også har skabt teknologien bag Siri. Det bliver også bekræftet på Summlys egen hjemmeside.

Hos Business Insider undrer man sig over, at Yahoo har betalt så mange penge for Summly. Faktisk er antallet af brugere forholdsvis begrænset, ligesom selskabets omsætning heller ikke er nævneværdig. Desuden har Yahoo også selv valgt at fjerne Summly-app'en efter opkøbet - teknologien skal nu i stedet indbygges i selskabets egne produkter.

Nu skal D'Aloisio fremover arbejde for Yahoo - et selskab, som på det seneste især har gjort sig bemærket med den kontroversielle beslutning om at afskaffe hjemmearbejde. Men han skal også passe sin skolegang i London, og han er kun forpligtet til at arbejde for Yahoo i 18 måneder.

Business Insider sætter spørgsmålstegn ved, om en 17-årig overhovedet er i stand til at lede et hold af udviklere og designere hos en internet-gigant som Yahoo.

Den virkelige grund til opkøbet kan ligge et helt andet sted. Business Insider spekulerer, at Yahoo måske ønsker at forbedre sit forhold til nogle af de mange investorer i Summly, og det kan være en forberedelse til andre kommende opkøb.

Det kan også tænkes, at Yahoo ganske enkelt har haft brug for positiv omtale efter den seneste tids nedtur - og historien om den 17-årige internet-millionær er trods alt gået verden rundt.

Dermed har Yahoo opnået noget, der ikke kan betales med penge - selskabet er blevet cool igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.