Yahoo forgylder teenager for at blive cool igen

Yahoo gjorde den britiske teenager Nick D'Aloisio til millionær i sidste uge. Men opkøbet af hans firma Summly vækker undren.

Yahoo har købt firmaet Summly for 170 millioner kroner og dermed gjort den 17-årige brite Nick D'Aloisio til mangemillionær. Han var blot 15 år, da han startede firmaet, og nu kan han kalde sig internet-millionær blot to år senere. Men købet af Summly vækker undren - og måske er det slet ikke firmaets teknologi, som har fået den fallerede internet-gigant Yahoo til at hive den store pengepung frem.

Summly har udviklet en app til iPhone, som analyserer nyhedstekster og genererer en forkortet version på 400 tegn, der passer til en smartphone-skærm. Brugerne slipper så for at scrolle for at læse hele teksten.

Hemmeligheden ligger i den algoritme, der anvendes til at sammenfatte nyhederne. Den skulle være så god, at den er i stand til at skære teksten ned til benet uden at meningen går tabt. Det er noget, som normalt vil kræve at der sidder et menneske og omskriver teksten.

Men det er slet ikke Nick D'Aloisio selv, der har udviklet teknologien. En professor fra Cornell University skriver i sin blog, at kerneteknologien bag Summly er udviklet hos forsknings-instituttet SRI International, der også har skabt teknologien bag Siri. Det bliver også bekræftet på Summlys egen hjemmeside.

Hos Business Insider undrer man sig over, at Yahoo har betalt så mange penge for Summly. Faktisk er antallet af brugere forholdsvis begrænset, ligesom selskabets omsætning heller ikke er nævneværdig. Desuden har Yahoo også selv valgt at fjerne Summly-app'en efter opkøbet - teknologien skal nu i stedet indbygges i selskabets egne produkter.

Nu skal D'Aloisio fremover arbejde for Yahoo - et selskab, som på det seneste især har gjort sig bemærket med den kontroversielle beslutning om at afskaffe hjemmearbejde. Men han skal også passe sin skolegang i London, og han er kun forpligtet til at arbejde for Yahoo i 18 måneder.

Business Insider sætter spørgsmålstegn ved, om en 17-årig overhovedet er i stand til at lede et hold af udviklere og designere hos en internet-gigant som Yahoo.

Den virkelige grund til opkøbet kan ligge et helt andet sted. Business Insider spekulerer, at Yahoo måske ønsker at forbedre sit forhold til nogle af de mange investorer i Summly, og det kan være en forberedelse til andre kommende opkøb.

Det kan også tænkes, at Yahoo ganske enkelt har haft brug for positiv omtale efter den seneste tids nedtur - og historien om den 17-årige internet-millionær er trods alt gået verden rundt.

Dermed har Yahoo opnået noget, der ikke kan betales med penge - selskabet er blevet cool igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.