Artikel top billede

Ny rekord på Kickstarter: Spilfirma scorer kassen

Kickstarter kan forandre spilbranchen for altid. Et rollespil har sat en ny rekord.

Der gik kun seks timer, inden spilfirmaet InXile Entertainment havde nået sit mål om at samle lidt over fem millioner kroner på crowdfunding-platformen Kickstarter. Pengene fortsatte med at vælte ind i den næste måned til rollespillet "Torment: Tides of Numenera", som er en uofficiel fortsættelse til kultspillet "Planescape: Torment" fra 1999.   

Nu er Kickstarter-indsamlingen slut, og projektet har sat en ny rekord som det mest succesfulde spil på Kickstarter nogensinde. Der er samlet omkring 24 millioner kroner på platformen og yderligere 740.000 kroner gennem PayPal. Det samlede antal bidragydere blev på 74.405, og det er også en ny rekord for et spil.

Det tyder på, at 2013 kan blive et endnu bedre år for spil på Kickstarter end sidste år, da den legendariske spilskaber Tim Schafer samlede næsten 20 millioner kroner til et nyt adventure-spil. Faktisk var det hele 2.796 nye spil, der blev finansieret gennem Kickstarter sidste år.

Den sidste rekord blev sat i oktober, da "Project Eternity" samlede mere end 22 millioner kroner. Flere af skaberne bag "Project Eternity" er også involveret i "Torment".

Fælles for mange af de rigtig succesfulde projekter på Kickstarter er, at de har modtaget langt flere penge end det beløb, der oprindelig var målet. Alle projekter har et mindstebeløb, der skal indsamles for at kunne gennemføre projektet - men brugerne kan sagtens donere meget mere.

Tim Schafer havde som mål at samle to millioner kroner, og han endte altså med 18 mio. kr. For "Project Eternity" var målet sat til lidt over seks mio. kr. Men det blev til 22 mio. kr. og dermed en ny rekord efter 40 dage på Kickstarter.

"Torment: Tides of Numenera" har også samlet næste fem gange flere penge end det oprindelige mål. Nu lover spilskaberne, at deres eventyr-verden bliver større og mere kompleks i forhold til den oprindelige plan.

Men det betyder også, at de mange Kickstarter-bidragydere, som har betalt alt mellem 30 kroner og helt op til 60.000 kroner - en enkelt superfan donerede mere end en halv million kroner - nu skal vente lidt længere på det færdige spil. Det bliver sandsynligvis først klar i begyndelsen af 2015.

denne side findes en oversigt med aktuelle spilprojekter på Kickstarter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere