Artikel top billede

Sådan redigerer du PowerPoint-dokumenter på din iPad

Din kollega har lige sendt dig en PowerPoint, som er fyldt med fejl. Men hvordan retter du i dokumentet, mens du sidder i sofaen med din iPad?

Du elsker din iPad, og der er en god sandsynlighed for, at du er nødt til at bruge Microsoft Office i forbindelse med dit arbejde. Der findes masser af måder at redigere dokumenter oprettet i Microsoft Word og Excel på iPad, men hvordan ser det ud med hensyn til den tredje sværvægter i Microsofts pakke af kontorprogrammer, PowerPoint?

Hvis du kun har brug for at få vist PowerPoint-dokumenter, så kan du bruge stort set enhver app til iOS, der kan vise dokumenter (heriblandt Apples Mail og Safari).

IOS har den indbyggede egenskab, at styresystemet kan vise, men ikke redigere PowerPoint-dokumenter (.ppt og .pptx) - men de vises som sammenhængende dokumenter, der rulles igennem, fremfor individuelle dias. Animationer, overgange og andre visuelle effekter vises heller ikke.

Derfor kan det anbefales at anvende den gratis app SlideShark til at vise eksisterende PowerPoint-præsentationer. Den kan vise de vigtigste egenskaber ved PowerPoint-præsentationer, men gør det stadig ikke muligt at redigere dokumenterne.

Når du har brug for at redigere en PowerPoint-præsentation eller oprette en ny fra bunden, er der tre muligheder: Keynote, en kontorpakke fra en tredjepart eller en virtuel kopi af PowerPoint til Windows.

Hvis du vil bruge Keynote

Apples Keynote til iOS koster 65 kroner og er et glimrende værktøj til at oprette, redigere og vise præsentationer.

Denne udgave af Keynote har ikke alle de funktioner, som desktopudgaven har, og hvis du importerer en præsentation (hvad enten den er lavet i Keynote på OS X eller i PowerPoint), så risikerer du at miste vigtigt indhold. Sig farvel til skrifttyper, overgange og builds, der ikke er tilgængelig på iPad, samt lyd og andre ting.

Alligevel er Keynote nok den bedste måde at redigere en PowerPoint-præsentation på en iPad, fordi app'en indeholder stærkere værktøjer til redigering end nogen anden native præsentations-app til iPad. Derudover har den en bedre berøringsgrænseflade end en virtuel kopi af Microsoft PowerPoint.

Men hvis du har brug for at sende en præsentation frem og tilbage mellem en iPad og en Mac eller Windows-pc, hvor den vil blive redigeret ved hjælp af PowerPoint, kan det blive et seriøst problem, at Keynote ikke bevarer formateringen.

Hvis du vil bruge en kontorpakke

Den næste valgmulighed er at bruge en Office-kompatibel pakke af kontorprogrammer.

Der findes i øjeblikket fem gode kandidater, der alle tilbyder i det mindste visse muligheder for at redigere PowerPoint-dokumenter.

De gør det alle muligt at indsætte, duplikere, slette og (med en enkelt undtagelse) omarrangere dias fra importerede PowerPoint-præsentationer. Og de kan alle afspille præsentationer, dog uden builds, overgange og animationer.

Documents To Go Premium: DataViz' Documents To Go Premium til 109 kroner gør det kun muligt at redigere teksten i importerede PowerPoint-præsentationer (herunder dog også talerens eventuelle noter). Det er ikke muligt at ændre formatering, design, grafik eller nogen andre visuelle effekter.

Office² HD: Byte Squareds Office² HD til 55 kroner gør det muligt at ændre tekst, formatering og justering - men besynderligt nok for et præsentationsværktøj er det simpelthen ikke muligt at lave hverken punktopstillede eller nummererede lister. Man kan tilføje figurer og grafik, ændre placeringen af elementer på et dias og flytte den fremad eller bagud samt ændre baggrunden til et billede eller en farve. (Slide² HD fra samme udvikler til 39 kroner indeholder kun præsentations-app'en fra Office² HD.)

Polaris Office: Infrawares Polaris Office til 85 kroner tilbyder ret omfattende værktøjer til grafik, formatering, arrangering, men mangler ligesom Office² HD en automatisk måde at lave punktopstillede eller nummererede lister (selvom importerede lister vises korrekt), og ligesom Picsels Smart Office 2 viser den visse skrifttyper underligt.

Quickoffice Pro HD: Quickoffices Quickoffice Pro HD til 129 kroner gør det muligt at ændre tekstegenskaber (herunder lave punktopstillede lister), tilføje billeder og figurer samt omarrangere visuelle elementer. Det er dog ikke muligt at ændre et dias' baggrund.

Smart Office 2: Picsels Smart Office 2 til 65 kroner giver et sæt redigeringsmuligheder, der er sammenligneligt med Quickoffice Pro HD, men viser visse skrifttyper underligt.

Alle disse apps hævdes at kunne redigere PowerPoint-dokumenter uden at miste formatering.

Det vil sige, at selv om de ikke understøtter alle funktioner i PowerPoint, så er det meningen, at dokumenter stadig indeholder alle de formateringer, som de havde, da man importerede dem på sin iPad, når man sender dem tilbage til sin Mac eller Windows-pc.

Smart Office 2 gav nogle blandede resultater: Nogle PowerPoint-dokumenter, som var ændret og gemt på Dropbox, kunne slet ikke åbnes på Mac.

Af alle disse apps er Quickoffice vores favorit - men hvilken man foretrækker, vil afhænge meget af, hvad ens nøjagtige behov er.

Hvis du vil bruge en virtuel PowerPoint til Windows

Hvis du ikke er tilfreds med det niveau af kompatibilitet med PowerPoint, som disse iPad-apps tilbyder, kan du vælge at bruge Microsoft PowerPoint.

Selv om Microsoft endnu ikke har udgivet en udgave af sine Office-programmer til iPad, findes der adskillige andre apps, der gør det muligt at forbinde til virtuelle Windows-servere i skyen - det betyder, at du kan bruge den komplette udgave af PowerPoint til Windows direkte på din iPad.

Apps i denne kategori inkluderer CloudOn, Nivio og OnLive Desktop.

En yderligere valgmulighed i denne kategori er Xform Computings AlwaysOnPC Personal Cloud Desktop til 165 kroner.

I stedet for et virtuelt Windows-skrivebord benytter denne løsning Linux, og i stedet for Microsoft Office får du OpenOffice.org (der er en open source kontorpakke, der er kompatibel med Microsoft Office).

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?