Artikel top billede

Sådan redigerer du PowerPoint-dokumenter på din iPad

Din kollega har lige sendt dig en PowerPoint, som er fyldt med fejl. Men hvordan retter du i dokumentet, mens du sidder i sofaen med din iPad?

Du elsker din iPad, og der er en god sandsynlighed for, at du er nødt til at bruge Microsoft Office i forbindelse med dit arbejde. Der findes masser af måder at redigere dokumenter oprettet i Microsoft Word og Excel på iPad, men hvordan ser det ud med hensyn til den tredje sværvægter i Microsofts pakke af kontorprogrammer, PowerPoint?

Hvis du kun har brug for at få vist PowerPoint-dokumenter, så kan du bruge stort set enhver app til iOS, der kan vise dokumenter (heriblandt Apples Mail og Safari).

IOS har den indbyggede egenskab, at styresystemet kan vise, men ikke redigere PowerPoint-dokumenter (.ppt og .pptx) - men de vises som sammenhængende dokumenter, der rulles igennem, fremfor individuelle dias. Animationer, overgange og andre visuelle effekter vises heller ikke.

Derfor kan det anbefales at anvende den gratis app SlideShark til at vise eksisterende PowerPoint-præsentationer. Den kan vise de vigtigste egenskaber ved PowerPoint-præsentationer, men gør det stadig ikke muligt at redigere dokumenterne.

Når du har brug for at redigere en PowerPoint-præsentation eller oprette en ny fra bunden, er der tre muligheder: Keynote, en kontorpakke fra en tredjepart eller en virtuel kopi af PowerPoint til Windows.

Hvis du vil bruge Keynote

Apples Keynote til iOS koster 65 kroner og er et glimrende værktøj til at oprette, redigere og vise præsentationer.

Denne udgave af Keynote har ikke alle de funktioner, som desktopudgaven har, og hvis du importerer en præsentation (hvad enten den er lavet i Keynote på OS X eller i PowerPoint), så risikerer du at miste vigtigt indhold. Sig farvel til skrifttyper, overgange og builds, der ikke er tilgængelig på iPad, samt lyd og andre ting.

Alligevel er Keynote nok den bedste måde at redigere en PowerPoint-præsentation på en iPad, fordi app'en indeholder stærkere værktøjer til redigering end nogen anden native præsentations-app til iPad. Derudover har den en bedre berøringsgrænseflade end en virtuel kopi af Microsoft PowerPoint.

Men hvis du har brug for at sende en præsentation frem og tilbage mellem en iPad og en Mac eller Windows-pc, hvor den vil blive redigeret ved hjælp af PowerPoint, kan det blive et seriøst problem, at Keynote ikke bevarer formateringen.

Hvis du vil bruge en kontorpakke

Den næste valgmulighed er at bruge en Office-kompatibel pakke af kontorprogrammer.

Der findes i øjeblikket fem gode kandidater, der alle tilbyder i det mindste visse muligheder for at redigere PowerPoint-dokumenter.

De gør det alle muligt at indsætte, duplikere, slette og (med en enkelt undtagelse) omarrangere dias fra importerede PowerPoint-præsentationer. Og de kan alle afspille præsentationer, dog uden builds, overgange og animationer.

Documents To Go Premium: DataViz' Documents To Go Premium til 109 kroner gør det kun muligt at redigere teksten i importerede PowerPoint-præsentationer (herunder dog også talerens eventuelle noter). Det er ikke muligt at ændre formatering, design, grafik eller nogen andre visuelle effekter.

Office² HD: Byte Squareds Office² HD til 55 kroner gør det muligt at ændre tekst, formatering og justering - men besynderligt nok for et præsentationsværktøj er det simpelthen ikke muligt at lave hverken punktopstillede eller nummererede lister. Man kan tilføje figurer og grafik, ændre placeringen af elementer på et dias og flytte den fremad eller bagud samt ændre baggrunden til et billede eller en farve. (Slide² HD fra samme udvikler til 39 kroner indeholder kun præsentations-app'en fra Office² HD.)

Polaris Office: Infrawares Polaris Office til 85 kroner tilbyder ret omfattende værktøjer til grafik, formatering, arrangering, men mangler ligesom Office² HD en automatisk måde at lave punktopstillede eller nummererede lister (selvom importerede lister vises korrekt), og ligesom Picsels Smart Office 2 viser den visse skrifttyper underligt.

Quickoffice Pro HD: Quickoffices Quickoffice Pro HD til 129 kroner gør det muligt at ændre tekstegenskaber (herunder lave punktopstillede lister), tilføje billeder og figurer samt omarrangere visuelle elementer. Det er dog ikke muligt at ændre et dias' baggrund.

Smart Office 2: Picsels Smart Office 2 til 65 kroner giver et sæt redigeringsmuligheder, der er sammenligneligt med Quickoffice Pro HD, men viser visse skrifttyper underligt.

Alle disse apps hævdes at kunne redigere PowerPoint-dokumenter uden at miste formatering.

Det vil sige, at selv om de ikke understøtter alle funktioner i PowerPoint, så er det meningen, at dokumenter stadig indeholder alle de formateringer, som de havde, da man importerede dem på sin iPad, når man sender dem tilbage til sin Mac eller Windows-pc.

Smart Office 2 gav nogle blandede resultater: Nogle PowerPoint-dokumenter, som var ændret og gemt på Dropbox, kunne slet ikke åbnes på Mac.

Af alle disse apps er Quickoffice vores favorit - men hvilken man foretrækker, vil afhænge meget af, hvad ens nøjagtige behov er.

Hvis du vil bruge en virtuel PowerPoint til Windows

Hvis du ikke er tilfreds med det niveau af kompatibilitet med PowerPoint, som disse iPad-apps tilbyder, kan du vælge at bruge Microsoft PowerPoint.

Selv om Microsoft endnu ikke har udgivet en udgave af sine Office-programmer til iPad, findes der adskillige andre apps, der gør det muligt at forbinde til virtuelle Windows-servere i skyen - det betyder, at du kan bruge den komplette udgave af PowerPoint til Windows direkte på din iPad.

Apps i denne kategori inkluderer CloudOn, Nivio og OnLive Desktop.

En yderligere valgmulighed i denne kategori er Xform Computings AlwaysOnPC Personal Cloud Desktop til 165 kroner.

I stedet for et virtuelt Windows-skrivebord benytter denne løsning Linux, og i stedet for Microsoft Office får du OpenOffice.org (der er en open source kontorpakke, der er kompatibel med Microsoft Office).

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.