Artikel top billede

Hidsig spam-betjent blokerer danske emails

Derfor kan flere kunder hos One.com stadig ikke sende emails.

One.com kæmper i denne uge med at give sine kunder uhindret mulighed for at sende emails. Der arbejdes stadig.

Det skyldes, at flere One.com-mailservere løbende er blevet kategoriseret som spammere hos spam-jægerne ved SpamCop. SpamCop opretholder en af mange blacklister, som mailudbydere kan bruge til at opsnappe og kvæle spam-post.

Men ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen, operationel direktør One.com, så gør SpamCop et lidt for ihærdigt arbejde.

"Vi støtter det arbejde, som blandt andet SpamCop laver. Det er megavigtigt. Men SpamCop reagerer særdeles aggressivt på spam. De har registreret flere af vores servere som spammere, men i et af tilfældene var der blevet sendt 16 mails fra en server. Det er et ekstremt lille antal, som vi selv har svært ved at reagere på," siger Thomas Darré Medard Frederiksen. Han peger på, at den lignende tjeneste fra SpamHouse eller nogle af de andre spambekæmpere ikke har kategoriseret One.com-servere som spamudsendere.

One.com mistænker ubudne gæster for at stå bag den raffinerede udsendelse af spam via firmaets kunder.

Enten ved at lægge malware på kunders maskiner eller på anden måde via kundens computer at have opsnappet kundernes kodeord har spammere misbrugt adgangen og udsendt spam fra One.coms servere - i små afmålte antal. 

"Det er meget små mængder. Normalt kan vi opdage det, når der bliver sendt spam fra vores servere. Det har ikke været muligt for at se her," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.

"Normalt blokerer blacklisterne udbydere, der åbenlyst er spammere og som ikke reagerer. Men det gør vi. Vi forsøger at bekæmpe det, og alligevel bliver vi blokeret". 

Hjælp os med at stoppe det

Ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen er One.com i dialog med SpamCop om deres aggressive kategorisering af den danske webhost. Men hans kolleger arbejder også i døgndrift på at forhindre problemet ved at styrke infrastrukturen og lægge filtre på udgående post, så udefrakommende ikke kan sende post - selv i små mængder - hvis de skaffer sig adgang til en One.com-kundes oplysninger.

"I den forbindelse vil jeg gerne påpege, hvor vanvittigt vigtigt det er, at man sikrer sin adgang til sin mailkonti. Det vil sige et stærkt password, som man husker at skifte, og at man husker at opdatere sine programmer og maskine," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.

Noget som One.com har tips til her og her.

Der er stadig post, der bliver blokeret. One.coms operationelle direktør foreslår, at ramte kunder i mellemtiden enten bruger deres ISP'ers smtp-server i stedet for One.coms - eller bruger One.coms webmail, der ikke er ramt, fordi den ligger på en separat SMTP-server, som ikke bruges af andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.