Artikel top billede

Hidsig spam-betjent blokerer danske emails

Derfor kan flere kunder hos One.com stadig ikke sende emails.

One.com kæmper i denne uge med at give sine kunder uhindret mulighed for at sende emails. Der arbejdes stadig.

Det skyldes, at flere One.com-mailservere løbende er blevet kategoriseret som spammere hos spam-jægerne ved SpamCop. SpamCop opretholder en af mange blacklister, som mailudbydere kan bruge til at opsnappe og kvæle spam-post.

Men ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen, operationel direktør One.com, så gør SpamCop et lidt for ihærdigt arbejde.

"Vi støtter det arbejde, som blandt andet SpamCop laver. Det er megavigtigt. Men SpamCop reagerer særdeles aggressivt på spam. De har registreret flere af vores servere som spammere, men i et af tilfældene var der blevet sendt 16 mails fra en server. Det er et ekstremt lille antal, som vi selv har svært ved at reagere på," siger Thomas Darré Medard Frederiksen. Han peger på, at den lignende tjeneste fra SpamHouse eller nogle af de andre spambekæmpere ikke har kategoriseret One.com-servere som spamudsendere.

One.com mistænker ubudne gæster for at stå bag den raffinerede udsendelse af spam via firmaets kunder.

Enten ved at lægge malware på kunders maskiner eller på anden måde via kundens computer at have opsnappet kundernes kodeord har spammere misbrugt adgangen og udsendt spam fra One.coms servere - i små afmålte antal. 

"Det er meget små mængder. Normalt kan vi opdage det, når der bliver sendt spam fra vores servere. Det har ikke været muligt for at se her," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.

"Normalt blokerer blacklisterne udbydere, der åbenlyst er spammere og som ikke reagerer. Men det gør vi. Vi forsøger at bekæmpe det, og alligevel bliver vi blokeret". 

Hjælp os med at stoppe det

Ifølge Thomas Darré Medard Frederiksen er One.com i dialog med SpamCop om deres aggressive kategorisering af den danske webhost. Men hans kolleger arbejder også i døgndrift på at forhindre problemet ved at styrke infrastrukturen og lægge filtre på udgående post, så udefrakommende ikke kan sende post - selv i små mængder - hvis de skaffer sig adgang til en One.com-kundes oplysninger.

"I den forbindelse vil jeg gerne påpege, hvor vanvittigt vigtigt det er, at man sikrer sin adgang til sin mailkonti. Det vil sige et stærkt password, som man husker at skifte, og at man husker at opdatere sine programmer og maskine," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.

Noget som One.com har tips til her og her.

Der er stadig post, der bliver blokeret. One.coms operationelle direktør foreslår, at ramte kunder i mellemtiden enten bruger deres ISP'ers smtp-server i stedet for One.coms - eller bruger One.coms webmail, der ikke er ramt, fordi den ligger på en separat SMTP-server, som ikke bruges af andre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere