Artikel top billede

Twitter: Sådan beskytter du din konto mod hackere

Her er de nye tips fra Twitter om, hvordan journalister skal beskytte sig. Du må også læse med.

Forleden blev nyhedsbureauet Associated Press hacket på Twitter og angriberne brugte kontoen til at sprede en falsk historie om, at en bombeeksplosion i det Hvide Hus havde såret præsidenten. Twitter forventer at der kommer mange flere angreb på medieorganisationer i den kommende tid og nu har selskabet sendt en advarsel til en række journalister og medier, der bruger Twitter.

"Please help us keep your accounts secure," lyder overskriften på beskeden, der indeholder en række tips til, hvordan medierne skal beskytte sig på Twitter. Det er gode råd, som alle kan bruge til at øge deres sikkerhed på det sociale netværk. Hele beskeden fra Twitter til journalisterne kan læses hos BuzzFeed.

Beskyt din mail

En del af rådene er meget simple. Twitter anbefaler at ændre kodeord og undgå at sende dem via e-mail. De bør have en længde på mindst 20 tegn og indeholde enten en tilfældig kombination af tegn eller en tilfældig serie af ord.

Det er vigtigt at beskytte sine mailkonti. Hvis hackere får adgang til disse konti, kan de bruges til at nulstille kodeord og dermed også få adgang til Twitter og andre sociale netværk. En mailkonto med svag beskyttelse kan hurtig blive en nem genvej til at hacke Twitter.

Desuden bør virksomheder kontrollere, hvem de har autoriseret til at få adgang til deres Twitter-konto. Generelt bør der være så få som muligt, der har administrativ adgang.

Twitter anbefaler også, at man bør udvikle en plan for, hvad der skal gøres, hvis Twitter-kontoen bliver hacket.

Et andet råd lyder noget mere dramatisk. Her anbefales det, at man bør dedikere én bestemt computer kun til Twitter. Denne computer må så ikke bruges til at surfe på nettet eller læse mails for at reducere risikoen for en malware-inficering.

Twitter kommer med ny login-løsning

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.