Artikel top billede

Twitter: Sådan beskytter du din konto mod hackere

Her er de nye tips fra Twitter om, hvordan journalister skal beskytte sig. Du må også læse med.

Forleden blev nyhedsbureauet Associated Press hacket på Twitter og angriberne brugte kontoen til at sprede en falsk historie om, at en bombeeksplosion i det Hvide Hus havde såret præsidenten. Twitter forventer at der kommer mange flere angreb på medieorganisationer i den kommende tid og nu har selskabet sendt en advarsel til en række journalister og medier, der bruger Twitter.

"Please help us keep your accounts secure," lyder overskriften på beskeden, der indeholder en række tips til, hvordan medierne skal beskytte sig på Twitter. Det er gode råd, som alle kan bruge til at øge deres sikkerhed på det sociale netværk. Hele beskeden fra Twitter til journalisterne kan læses hos BuzzFeed.

Beskyt din mail

En del af rådene er meget simple. Twitter anbefaler at ændre kodeord og undgå at sende dem via e-mail. De bør have en længde på mindst 20 tegn og indeholde enten en tilfældig kombination af tegn eller en tilfældig serie af ord.

Det er vigtigt at beskytte sine mailkonti. Hvis hackere får adgang til disse konti, kan de bruges til at nulstille kodeord og dermed også få adgang til Twitter og andre sociale netværk. En mailkonto med svag beskyttelse kan hurtig blive en nem genvej til at hacke Twitter.

Desuden bør virksomheder kontrollere, hvem de har autoriseret til at få adgang til deres Twitter-konto. Generelt bør der være så få som muligt, der har administrativ adgang.

Twitter anbefaler også, at man bør udvikle en plan for, hvad der skal gøres, hvis Twitter-kontoen bliver hacket.

Et andet råd lyder noget mere dramatisk. Her anbefales det, at man bør dedikere én bestemt computer kun til Twitter. Denne computer må så ikke bruges til at surfe på nettet eller læse mails for at reducere risikoen for en malware-inficering.

Twitter kommer med ny login-løsning

Der har været mange eksempler på Twitter-hacks i den seneste tid. I februar var det Burger King og Jeep, som blev hacket på Twitter, og selv den nordkoreanske regering mistede pludselig kontrollen over sin Twitter-konto. I stedet for de sædvanlige meldinger fra regeringen kunne brugerne pludselig finde en karikatur af Kim Jong Un.

For at forhindre lignende angreb i fremtiden arbejder Twitter på en ny login-løsning, hvor brugeren foruden sit sædvanlige password også skal indtaste en særlig kode, der f.eks. kan sendes per sms.

Twitter tester i øjeblikket to-faktor-autentificering internt, og det ventes, at den nye løsning bliver rullet ud til brugerne inden for kort tid.

De nøjagtige detaljer for løsningen kendes endnu ikke, men det kan f.eks. tænkes, at brugeren skal anvende en ekstra kode, hvis man logger ind med et ukendt enhed.

Der mangler også metoder til at tilbagekalde falske meldinger og slette tweets. Efter angrebet i Boston blev mange løse rygter og fejlagtige historier spredt på Twitter, og det var med til at skabe forvirring i timerne efter bombe-eksplosionerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere