Artikel top billede

Komikere gør grin med Google Glass

Det berømte amerikanske tv-show Saturday Night Live har taget Googles databrille Glass under kærlig behandling.

"Peacock! Peacock!" Saturday Night Live-komikeren Fred Armisen forsøger fortvivlet at logge på det trådløse netværk med sin Google Glass computerbrille. Det går ikke helt som planlagt. Det berømte amerikanske tv-show gør grin med Googles seneste opfindelse og ikke mindst de mærkelige bevægelser og talte kommandoer, som kræves for at betjene brillen. Det meste af det er heldigvis frit opfundet - det er meget lettere at styre Glass i virkeligheden.

Men det er alligevel meget oplagt at lave sjov med brillen, hvor brugerne typisk har svært ved at finde ud af, hvor de skal fokusere deres blik. De første udviklere har nu modtaget eksemplarer af brillen, og stemningen er vendt. "Her er dommen: Ingen bryder sig om Google Glass," lyder overskriften i en artikel hos BusinessInsider.

Der er alt for mange fejl og mangler i den nuværende version. Batteriet holder kun i mellem tre og fem timer, nogle brugere klager over hovedpine, det er svært at se skærmbilledet i dagslys, indstillingerne kan ikke ændres og brillen fylder for meget.

Desuden er der bekymringer om privatlivets fred. Det er ganske enkelt umuligt at vide, om en person med Google Glass er ved at filme eller tage et billede af dig.

Så hjælper det heller ikke, at de første udviklere har fået lov til at betale 1.500 dollar eller næsten 9.000 kroner for et tidligt testeksemplar af Glass.

Men Saturday Night Live hænger sig ikke i de tekniske detaljer. Fred Armisen vrikker med hovedet og forsøger at styre Glass, mens værten Seth Meyers kæmper for at holde latteren tilbage.

Armisen tilbyder at bestille mad - "Italian!" - hvorefter Glass skifter til italienske sprogindstillinger. Et par ord på italiensk og brillen skifter tilbage til engelsk.

"Den er fantastisk! Jeg har brugt så meget tid i mit liv på at kigge ned på min telefon, og nu er den heroppe, så jeg kan bruge den uden at være uhøflig eller distraherende, " siger Armisen og stirrer blankt ud i den tomme luft.

"Du skal ikke snakke, mens jeg gør det her," siger en stadig mere fortvivlet Armisen og brillen begynder at spille stønne-lyde. "Ser du porno?" spørger værten, og Armisen forsøger at slukke for lyden.

Se hele den morsomme video nedenfor:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.