Artikel top billede

Avis: Nu kan du tippe os uden at afsløre din identitet

Den nye open source-løsning Strongbox skal sørge for, at du kan aflevere oplysninger til medierne uden at fortælle, hvem du er.

I lang tid har man forsøgt at skabe et whistleblower-system, hvor kilder kan aflevere informationer nemt og hurtigt uden at afsløre deres identitet. Der er selvfølgelig mange metoder til at skjule sig online; men i de fleste tilfælde er det alligevel muligt at spore sig tilbage til den oprindelige ip-adresse og dermed den bruger, der har siddet bag skærmen.

Nu har det amerikanske magasin New Yorker udviklet en open source-løsning med navnet Strongbox, som skal gøre det lettere at lække informationer til medierne helt anonymt. Strongbox bruger TOR-netværket til at anonymisere data og krypterer samtidig hele overførslen med PGP.

Den nye løsning er udviklet af hacker-legenden Kevin Poulsen og aktivisten Aaron Schwartz, der begik selvmord i januar. Han var en af stifterne af internet-tjenesten Reddit, men stod anklaget for at have hacket elite-universitetet MIT. Hans arbejde med Strongbox-projektet er beskrevet i denne artikel.

Strongbox bygger på en serie af trin, der sammen skal garantere afsenderens anonymitet. Hele processen er beskrevet i denne infografik.

Det starter med, at meddeleren går på TOR-netværket. Herefter kan man så uploade sine filer eller beskeder, hvorefter afsenderen modtager et tilfældigt genereret kodenavn. Filerne bliver krypteret med PGP og sendt til en server, der er adskilt fra resten af medieselskabets netværk.

Redaktionen hos New Yorker bruger en bærbar computer med en VPN-forbindelse til at kontakte den dedikerede Strongbox-server og se, om der er kommet nyt materiale. Herefter bliver de krypterede filer downloadet til en usb-nøgle.

En anden bærbar computer, der ikke er forbundet med nettet, bliver så bootet fra en live-cd. Indholdet på denne computer slettes, hver gang den starter op. Det skal forhindre, at den f.eks. kan inficeres med malware, der aflurer informationerne.

Herefter bliver en anden usb-nøgle med PGP-krypteringsnøglerne sat i computeren. Den første usb-nøgle med det sendte materiale bliver så tilsluttet, og filerne bliver dekrypteret. Nu har journalisterne adgang til selve filerne.

Strongbox-systemet er indrettet sådan, at redaktionen har mulighed for at sende en besked tilbage til kilden - stadig uden at kende dennes identitet. Denne besked er kun synlig, hvis den oprindelige afsender vender tilbage til Strongbox og benytter det tildelte kodenavn. Ingen andre kan se beskeden.

Den bagvedliggende kode, kaldet DeadDrop, bliver nu frigivet som open source, og avisen forventer, at andre medier og organisationer vil bruge den til at bygge lignende systemer.

Muligheden for at garantere afsenderens anonymitet er helt afgørende for at få meddelere hos store virksomheder og myndigheder til at komme frem med belastende materiale. Historiens mest berømte anonyme kilde er nok "Deep Throat", som bidrog til afsløringen af Watergate-skandalen, der fældede den amerikanske præsident Richard Nixon. Kildens identitet blev først afsløret i 2005.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.