Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

En ny version af Java giver alvorlige problemer for NemID. Nets anbefaler, at du ikke opdaterer Java.

Java er igen problembarnet for NemID.

Denne gang i form af en opdatering af Java, der ikke spiller sammen med NemID.

I praksis betyder det, at en del af danskerne ikke kan bruge løsningen her til morgen.

Det er således ikke muligt at gå i netbanken eller logge på offentlige systemer.

Det oplyser Nets, der er firmaet bag NemID

"Java er nødvendig for at kunne logge på med NemID, men den nyeste version spiller ikke sammen med NemID," siger kommunikationschef i Nets Søren Winge til Ritzau.

Præcis hvorfor NemID og Java ikke går hånd i hånd i dette tilfælde, er endnu uklart.

"Det er et godt spørgsmål, som jeg ikke kan svare på lige nu. Vi arbejder på at finde en løsning."

Læs også: Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller

Opdater ikke!
På grund af fejlen anbefaler han - mod sund fornuft - at man ikke opdaterer til den nyeste version af Java.

"Vi anbefaler derfor, at man ikke opdaterer Java til den nyeste version, som hedder Java 7 version 45," siger Nets-kommunikatøren.

"Generelt plejer vi at anbefale, at man altid har den nyeste version af Java, så mange af de netbankkunder, der har været på i går aftes, har sikkert opgraderet den nyeste version, siger Søren Winge til Ritzau.

Søren Winge håber ligefrem på, at bankerne kan lægge et nedgraderingsværktøj ud, så kunderne kan få den ældre version af Java tilbage.

Hvor mange danskere, der har opdateret, ved han endnu ikke.

Du kan følge med i udviklingen på nets driftsstatus.

På statussiden kan man i øjeblikket læse denne besked fra klokken 23.08 i går: Der meldes om problemer med login med NemID efter opdatering til java 7 opdatering 45, vi anbefaler derfor at man ikke opgradere til højere end java 7 version 40.

I slutningen af september var der problemer med en falsk sider, der lovede en opdatering af Java, men viste sig at være phishing.

Den historie kan du læse her: Pas på: Falsk Java-webside med opdatering er en datatyv

Læs også: Sådan opdager du Java-snyd på din maskine
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.