Artikel top billede

Krisemøde i dansk it-firma: Ansatte vil ikke ned i løn

Trussel om lønnedgang skiller ledelse og teknikere i stort it-firma.

Ledelsen i kopi- og printproducenten Ricohs danske afdeling er gået i forhandlinger med tillidsfolkene for de 68 it-teknikere, som mandag kortvarigt nedlagde arbejdet i protest mod en varslet lønnedgang på otte procent.

Ledelsens trussel om at skære i teknikernes løn er varslet til at træde i kraft om seks måneder med mindre der inden findes effektiviseringer i teknikernes arbejdsgange på mindst 15 procent.

Teknikerne kræver i første omgang, at ledelsen trækker sit krav om lønnedgang tilbage.

Ifølge en kilde tæt på forhandlingerne arbejder parterne på at finde ud af, hvor stor en effektivisering, der kan nås ad frivillighedens vej.

Stemningen omkring forhandlingsbordet er efter sigende "positiv".

Forhandler om ømme punkter

Ifølge Computerworlds oplysninger har parterne siden mandag forhandlet om en række forskellige emner, hvor lønspørgsmålet stadig er det ømmeste punkt.

Sideløbende forsøger parterne at nå til enighed om effektiviseringer på en række områder omkring de ansattes arbejdstidsregler.

Desuden har de ansatte krævet en garanti for at aftalte effektiviseringer ikke fører til fyringer.

Senest på mandag i næste uge skal der gerne være fundet en løsning.

Der har ledelsen med landechef Søren Krogh-Nielsen i spidsen nemlig indkaldt de i alt 68 teknikere til informationsmøde, hvor virksomhedens endelige udspil skal være klar.

Ricohs landechef Søren Krogh-Nielsen ønsker ikke at kommentere indholdet af forhandlingerne.

"Vi har en positiv dialog med vores teknikere, men præcis hvad vi diskuterer, vil vi gerne holde internt," siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de ansattes tillidsrepræsentanter.

Læs også:

Teknikere i danske it-firma nedlægger arbejdet i protest
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.