Test: Sonos minihøjttaler er praktisk, kvadratisk og genial

Sonos' minihøjttaler Play 1 leverer skræmmende god lyd. Vi har testet mini'en, som fortjent scorer topkarakter.

Anmeldelse: Streaming af musik er virkelig blevet et hit herhjemme.

Et af de enkleste musikanlæg til at streame musik overalt i hjemmet er Sonos. Hidtil har det bare ikke været specielt billigt at få fingre i et Sonos-anlæg.

Men nu har Sonos lanceret en lillebitte højttaler, så du kan komme i gang for lige omkring 1.500 kroner.

Vi har lyttet til minihøjttaleren Play 1 de seneste par uger, og dommen får du på næste side.

Konceptet er enkelt: Forbind en Sonos-bridge eller -forstærker med nettet eller din eksisterende musiksamling, uanset om den befinder sig på en pc eller en NAS, sæt et par højttalere til - og tænd for musikken.

Du styrer musikken med en gratis Sonos-app på din tablet eller mobil.

Sonos-anlægget afspiller et utal af tjenester, for eksempel Wimp, Spotify eller TDC Play. Dertil kommer de tusindvis af radiostationer, der ligger på nettet.

Og nu kan du udvide dit musikanlæg på få sekunder ved at sætte flere Sonos-højttalere til i nye rum. Sonos skaber sit eget Wi-Fi-lignende netværk, som faktisk bliver stærkere, jo flere enheder du kobler på. 

Fungerer som byggeklodser
Du kan sætte alle højttalerne i party-mode og dermed spille den samme musik i alle rum - eller du kan afspille forskellig musik i husets rum og skrue op og ned individuelt.

Du kan i øvrigt fint bruge dine eksisterende højttalere og sætte dem til Sonos-forstærkeren.

Sonos' udvalg af højttalere er Play 5, Play 3, en subwoofer, en soundbar - og nu altså også lillebroderen Play 1.

Play 1 vejer 1,8 kilo og er blot 16 centimeter høj.

Den kan altså fint glide ind i de fleste hjem eller indgå diskret som en del af et surround-anlæg.

Den kan i øvrigt også hænges op på væggen. Play 1 kan også tåle at stå i tildampede rum som badeværelser.

Men du kan ikke tage den med i haven - medmindre du slæber et strømkabel med. Play 1 kan ikke køre på batteri og er altså ikke i den forstand en mobil højttaler.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere

Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.