Artikel top billede

Test: Sonos minihøjttaler er praktisk, kvadratisk og genial

Sonos' minihøjttaler Play 1 leverer skræmmende god lyd. Vi har testet mini'en, som fortjent scorer topkarakter.

Anmeldelse: Streaming af musik er virkelig blevet et hit herhjemme.

Et af de enkleste musikanlæg til at streame musik overalt i hjemmet er Sonos. Hidtil har det bare ikke været specielt billigt at få fingre i et Sonos-anlæg.

Men nu har Sonos lanceret en lillebitte højttaler, så du kan komme i gang for lige omkring 1.500 kroner.

Vi har lyttet til minihøjttaleren Play 1 de seneste par uger, og dommen får du på næste side.

Konceptet er enkelt: Forbind en Sonos-bridge eller -forstærker med nettet eller din eksisterende musiksamling, uanset om den befinder sig på en pc eller en NAS, sæt et par højttalere til - og tænd for musikken.

Du styrer musikken med en gratis Sonos-app på din tablet eller mobil.

Sonos-anlægget afspiller et utal af tjenester, for eksempel Wimp, Spotify eller TDC Play. Dertil kommer de tusindvis af radiostationer, der ligger på nettet.

Og nu kan du udvide dit musikanlæg på få sekunder ved at sætte flere Sonos-højttalere til i nye rum. Sonos skaber sit eget Wi-Fi-lignende netværk, som faktisk bliver stærkere, jo flere enheder du kobler på. 

Fungerer som byggeklodser

Du kan sætte alle højttalerne i party-mode og dermed spille den samme musik i alle rum - eller du kan afspille forskellig musik i husets rum og skrue op og ned individuelt.

Du kan i øvrigt fint bruge dine eksisterende højttalere og sætte dem til Sonos-forstærkeren.

Sonos' udvalg af højttalere er Play 5, Play 3, en subwoofer, en soundbar - og nu altså også lillebroderen Play 1.

Play 1 vejer 1,8 kilo og er blot 16 centimeter høj.

Den kan altså fint glide ind i de fleste hjem eller indgå diskret som en del af et surround-anlæg.

Den kan i øvrigt også hænges op på væggen. Play 1 kan også tåle at stå i tildampede rum som badeværelser.

Men du kan ikke tage den med i haven - medmindre du slæber et strømkabel med. Play 1 kan ikke køre på batteri og er altså ikke i den forstand en mobil højttaler.

Sådan lyder den

Hvordan lyder den så? Det korte svar er: Skræmmende godt.

Play 1 leverer (når to bliver "parret") et meget præcist stereobillede, og lydbilledet er også meget imponerende for så lille en højttaler.

Alt i alt spiller Play 1 tindrende rent og klart, også ved fuld lydstyrke. Bassen er ikke så overvældende, at man vælter ned af stolen - men hey, det er en højttaler, som er lige godt 10 centimeter i diameter.

Der er naturligvis en fysisk grænse for, hvor meget bas der kan proppes ned i så lille en kasse. Så en subwoofer er klart et plus, hvis du vil have en fyldig og "fysisk" bas.

Der er selvfølgelig også en grænse for lydniveauet. En er god, men to er bedre. Med to kan du spille din stue op - men måske ikke din nytårs-abefest.

Men den lille Play 1 gør sig nok bedst i mindre rum som køkkener eller børneværelser.

Materialevalg og finish er af høj klasse. Man har fornemmelsen af virkelig solidt kram, når man tager fat om højttaleren.

Skal du bruge en bærbar - og måske batteridrevet - højttaler, skal du kigge efter noget andet. Men ellers er Play 1 et rigtig godt sted at starte, hvis du overvejer et trådløst musikanlæg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.