Artikel top billede

(Foto: KrugCapture)

Test: Sonos minihøjttaler er praktisk, kvadratisk og genial

Sonos' minihøjttaler Play 1 leverer skræmmende god lyd. Vi har testet mini'en, som fortjent scorer topkarakter.

Anmeldelse: Streaming af musik er virkelig blevet et hit herhjemme.

Et af de enkleste musikanlæg til at streame musik overalt i hjemmet er Sonos. Hidtil har det bare ikke været specielt billigt at få fingre i et Sonos-anlæg.

Men nu har Sonos lanceret en lillebitte højttaler, så du kan komme i gang for lige omkring 1.500 kroner.

Vi har lyttet til minihøjttaleren Play 1 de seneste par uger, og dommen får du på næste side.

Konceptet er enkelt: Forbind en Sonos-bridge eller -forstærker med nettet eller din eksisterende musiksamling, uanset om den befinder sig på en pc eller en NAS, sæt et par højttalere til - og tænd for musikken.

Du styrer musikken med en gratis Sonos-app på din tablet eller mobil.

Sonos-anlægget afspiller et utal af tjenester, for eksempel Wimp, Spotify eller TDC Play. Dertil kommer de tusindvis af radiostationer, der ligger på nettet.

Og nu kan du udvide dit musikanlæg på få sekunder ved at sætte flere Sonos-højttalere til i nye rum. Sonos skaber sit eget Wi-Fi-lignende netværk, som faktisk bliver stærkere, jo flere enheder du kobler på. 

Fungerer som byggeklodser

Du kan sætte alle højttalerne i party-mode og dermed spille den samme musik i alle rum - eller du kan afspille forskellig musik i husets rum og skrue op og ned individuelt.

Du kan i øvrigt fint bruge dine eksisterende højttalere og sætte dem til Sonos-forstærkeren.

Sonos' udvalg af højttalere er Play 5, Play 3, en subwoofer, en soundbar - og nu altså også lillebroderen Play 1.

Play 1 vejer 1,8 kilo og er blot 16 centimeter høj.

Den kan altså fint glide ind i de fleste hjem eller indgå diskret som en del af et surround-anlæg.

Den kan i øvrigt også hænges op på væggen. Play 1 kan også tåle at stå i tildampede rum som badeværelser.

Men du kan ikke tage den med i haven - medmindre du slæber et strømkabel med. Play 1 kan ikke køre på batteri og er altså ikke i den forstand en mobil højttaler.

Sådan lyder den

Hvordan lyder den så? Det korte svar er: Skræmmende godt.

Play 1 leverer (når to bliver "parret") et meget præcist stereobillede, og lydbilledet er også meget imponerende for så lille en højttaler.

Alt i alt spiller Play 1 tindrende rent og klart, også ved fuld lydstyrke. Bassen er ikke så overvældende, at man vælter ned af stolen - men hey, det er en højttaler, som er lige godt 10 centimeter i diameter.

Der er naturligvis en fysisk grænse for, hvor meget bas der kan proppes ned i så lille en kasse. Så en subwoofer er klart et plus, hvis du vil have en fyldig og "fysisk" bas.

Der er selvfølgelig også en grænse for lydniveauet. En er god, men to er bedre. Med to kan du spille din stue op - men måske ikke din nytårs-abefest.

Men den lille Play 1 gør sig nok bedst i mindre rum som køkkener eller børneværelser.

Materialevalg og finish er af høj klasse. Man har fornemmelsen af virkelig solidt kram, når man tager fat om højttaleren.

Skal du bruge en bærbar - og måske batteridrevet - højttaler, skal du kigge efter noget andet. Men ellers er Play 1 et rigtig godt sted at starte, hvis du overvejer et trådløst musikanlæg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje