Artikel top billede

Intels mini-computer er ikke større end et SD-kort

Intel har netop præsenteret sin nye Edison-computer, der er en rigtig miniput på størrelse med et SD-kort. Her er planerne for den nye pc.

De næste par år kan vi forvente at se utallige nye produkter i kategorien 'wearable gadgets' - altså it-produkter, man tager på som briller, ure og avancerede pulsmålere.

Det kræver naturligvis, at udstyret trods beskedne størrelser og lav vægt alligevel skal have en computer i maven, der kan beregne data og eksempelvis kommunikere med mobilen i lommen via Bluetooth eller Wi-Fi.

Til det formål har Intel skabt Edison, som er en mini-pc på størrelse med et SD-kort.

Den lille computer er netop blevet vist frem på CES i Las Vegas, hvor it-producenter i øjeblikket præsenterer deres nyeste landvindinger.

Klar til sommer

Edison er Intels hidtil mindste computer, og den benytter en Quark-processor, som ikke kræver voldsom meget strøm for at fungere.

Computeren er baseret på x86-arkitektur og kører en version af Linux, der skal kunne tilpasses forskellige former for bærbar elektronik.

På CES kunne Intel også vise, hvordan Edison eksempelvis kan indgå i produkter målrettet spædbørn eller måske snarere deres forældre.

Her kunne Edison - kamufleret i en lille grøn plastikskildpadde - måle barnets puls, temperatur, aktivitetsniveau og kropsposition. Data kan sendes til forskellige enheder, typisk mobilen.

Intel forventer, at Edison er klar i løbet af sommeren.

Det er dog endnu ikke klart, hvad mini-computeren kommer til at koste, og om den i givet fald vil være billigere eller dyrere end Raspberry Pi, som koster helt ned til cirka 250 kroner.

Denne mini-pc er i entusiastkredse særlig populær, og den bliver også brugt til at lære britiske skoleelever at programmere.

Her er en video fra CES, hvor Intel fremviser og demonstrerer Edison:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere