Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Til alle Microsoft-hadere: Derfor skal du ikke hade Microsoft mere

Igennem årene har Microsoft lagt ryg til et ætsende had fra mange kunder og forbrugere. Nu tager Microsoft-blogger hånden fra munden og giver igen på den årelange Microsoft-kritik.

Man kan næsten høre sukket.

Men alligevel bliver Microsofts softwareprogram-manager Scott Hanselman ikke decideret uforskammet, når han skal forsvare sin arbejdsgiver, Microsoft.

Selskabet har ellers gennem årene måtte lægge ører til alt fra velargumenteret kritik til totalt ubegrundede tilsvininger, bare fordi selskabet hedder Microsoft og må være stort og ondt.

I et nyt blogindlæg forsøger Scott Hanselman at forklare noget om, hvor hadet mod Microsoft kommer fra, og hvorfor det bare bliver ved og ved.

"Jeg taler ikke på vegne af Microsoft, jeg er ikke talerør eller marketingmedarbejder. Naturligvis promoverer jeg de ting, som jeg arbejder på, fordi noget af det er forbandet cool. Jeg er en programmør med en blog, der kan lide at tale om teknologi, men jeg er ikke min arbejdsgiver," forklarer Scott Hanselman på sin blog.

De krænkede mig

Og så fremdrager han et eksempel på, hvordan Microsoft har været gennem hademaskinen med inspiration fra Jasper Fordes roman 'Something Rotten: A Thursday Next Novel'.

"Dem, jeg finder mest interessante, er 'Microsoft slog min far ihjel'-folkene, som har været vrede i generationer. Mine forældre hadede Microsoft, derfor hader jeg dem også. Hvorfor? Fordi de krænkede mig," skriver Scott Hanselman i en efterligning af den kritik, han ofte møder.

Scott Hanselman fremhæver møder med folk, der stadig er vrede over ting, som Microsoft har gjort i fortiden, blandt andet med selskabets konkurrenceforvridende adfærd i Europa, hvor EU siden har presset selskabet til ikke at binde Internet Explorer-browseren sammen med Windows-styresystemet.

"Denne generationsafhængige teknologismerte ser ud til at leve længe efter, at selve problemet er blevet ordnet. Skal jeg så også hade Japan for 2. Verdenskrig?," spørger Scott Henselman retorisk.

Mere open source end før

"Jeg var også vred (på Microsoft, red.) for 20 år siden, men nu har jeg været her og skubbe på open source-udviklingen og det åbne internet i de seneste fem år, og tingene er meget, meget anderledes. Jeg ved, at I alle har historier om, hvordan I blev udsat for fejl, men den slags har vi alle om forskellige selskaber," fortsætter han.

Derfor skal du ikke hade Microsoft længere

Derefter opstiller Scott Henselman flere eksempler om, hvordan Microsoft har gjort op med de problemer, der blandt andet har været med IE6, FoxPro og Silverlight - og selv stiller flere hans personlige Apple-fokuserede problemer til skue med blandt andet at få Sneleopard-operativsystemet til at køre på sin PowerPC.

"På et tidspunkt må man bare slippe og begynde forfra med friske øjne," er Scott Henselmans råd.

Hvem er de onde i dag? 
Microsoft-medarbejderen spørger sig selv på sin blog, om selskaber som Facebook, Apple og Google ikke har indhentet Microsoft indenom, når det kommer til at være slem mod kunderne/forbrugerne.

"Vi er slet ikke nær så organiserede, som vi behøver, hvis vi skal være så onde, som du måske tror, vi er," skriver Scott Hanselman.

Han erkender, at selvfølgelig har Microsoft gjort nogle åndssvage ting med tiden, måske fordi den ene Microsoft-organisation ikke forstår den anden, eller at en markedsføringsperson har oversolgt et budskab.

"Ethvert stort selskab begår disse fejl," konstaterer Scott Hanselman, som lover, at han vil skubbe på Microsoft, så selskabet fortsætter forandringerne - på den gode måde, forstås.

Han afrundet sit indlæg med følgende kommentar:

"Find en ny grund til at hade Microsoft. For vi dræbte ikke din far, sønnike."

Derfor skal Microsoft og Nokia imponere på MWC


Bill Gates har store planer: Sådan bliver fremtidens Microsoft-satsninger
IT-JOB

Centrica Energy Trading A/S

Fullstack Software Developer

Netcompany

Senior Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere