Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed i iPhone og iPad - helt åbne for angreb

Et stort sikkerhedshul i iOS gør det muligt for hackere at installere 'falske' apps, der ligner dine originale apps til forveksling, men som høster data i baggrunden. Se her, hvordan metoden fungerer.

Sikkerheds-selskabet FireEye har opdaget en alvorlig sikkerhedsbrist i iPhone og iPad, der gør det muligt for angribere at installere 'falske' apps, der kan indlemmes på samme plads som kendte apps på telefonen og tablet-computeren.

Via disse installationer vil hackerne kunne få adgang til stort set alle informationer på telefonen.

Ifølge FireEye hedder teknikken "Masque Attack."

I en video-fremvisning af metoden fra FireEye bliver der mailet en URL til en iPhone med henblik på at installere en opdateret version af Flappy Bird-spillet.

Når brugeren klikker på linket, anmoder spillet brugeren om at godkende installationen.

Når det sker, installerer appen så i stedet en komprommiteret version af Gmail-app'en, der lægger sig oven på den originale, hvorfra den oploader hele mailboksen til en server, som hackerne står bag.

I videoen viser FireEye også, hvordan en hacker med teknikken kan få adgang til samtlige de sms'er, der er blevet sendt til iPhonen.

Ifølge sikkerheds-selskabet findes sårbarheden i iOS 7.1.1, 7.1.2, 8.0 og 8.1.1. beta.

Baggrunden er ikke mindst, at styresystemet ifølge FireEye ikke tjekker validiteten af app'ens bundlede såkaldte 'identifier,' som er en unik kode, der er indbygget i hver app, og som styresystemet anvender til at identificere app'en.

Anvender en 'falsk' app den samme bundlede 'identifier' som en rigtig og lovlig app, vil iOS derfor ikke opdage, at der er noget galt - heller ikke selv om app'en pludselig kommer fra en anden kilde med anden afsender.

Ifølge FireEye er det kun de præinstallerede apps, der ikke er i risiko for i al hemmelighed at blive erstattet af en falsk hacker-app.

Hvordan undgår man så at blive ramt?

Ifølge FireEye skal man først og fremmest sørge for alene at downloade apps fra Appes egen app store eller fra kilder, som man har absolut tillid til.

Hertil kommer, at FireEye anbefaler, at man ikke klikker på pop up-beskeder eller lignende, der opfordrer til download fra tredjeparts-websites - uanset hvilke garantier, der loves.

Du kan læse FireEyes egen beskrivelse af problemet her.

Se video-præsentationen her:

Læs også:

Apple-brugere i farezonen: Din iPhone og iPad piv-åben i ugevis

Stort hul i iOS: Hackere kan læse med på din iPhone

Populære apps til iPad og iPhone snager i dine data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.