Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kæmpe-underskud: Elektronik-kæden Power har tabt 132 millioner kroner på et år

Varehus-kæden Power tabte 132 millioner kroner i 2015. Egenkapitalen er blæst helt væk. Nu venter store ekspansionsplaner imidlertid forude.

Den danske elektronik-kæde Power tabte i 2015 hele 132 millioner kroner. Det viser selskabets netop offentliggjorde regnskab.

Dermed har Power i de seneste fem år tabt i alt næsten 400 millioner kroner med rekord i 2014, hvor underskuddet landede på 161 millioner kroner.

Samtidig er omsætningen faldet markant til omkring en milliard kroner. Det er omtrent det halve af niveauerne i både 2011, 2012 og 2013, hvor Power omsatte for rundt regnet to milliarder kroner.

Overskudsgraden i selskabet er med -12,1 procent samtidig på laveste niveau siden 2011. Det samme er antallet af medarbejdere, der i 2015 talte 209 styks, ligesom hele selskabskapitalen er væk, og egenkapitalen er negativ med et minus på hele 221 millioner kroner.

'Utilfredsstillende'

Selskabet betegner selv regnskabet for 'utilfredsstillende,' men selskabet er dog ikke lukningstruet trods den alarmerende situation og det store minus i egenkapitalen.

Det skyldes blandt andet, at selskabets ejer, Expert-kæden, står klar med en kapitaltilførsel på op mod 340 millioner kroner, hedder det.

Power-kæden åbnede ellers med et ordentligt brag i løbet af foråret med masser af larm i gaden og gode tilbud, der for alvor skulle skabe opmærksomhed omkring kæden.

Det kan du læse mere om her: 15.000 kunder besøgte Power i Glostrup på åbningsdagen - overvældet direktør har aldrig prøvet noget lignende

Kæden betegner da også åbningen som 'meget succesfuld.' I den negative retning trækker lukningerne af Punkt1- og Expert-butikker i lange baner, som har kostet langt mere end forventet.

De har haft 'en væsentlig negativ indflydelse på cirka -18 millioner kroner', hedder det.

Det har desuden kostet langt mere end forventet at opstarte Power-butikkerne i foråret.

Det skyldes paradoksalt nok den store interesse under opstarten, hvor Power reklamerede med forskellige markante tilbud på elektronik.

Power peger i regnskabet på, at konkurrencen på det danske marked for forbrugerelektronik fortsat er hård.

"Det stiller krav til effektiviseringer og stram omkostningsstyring, og det vil få betydning for lønsomheden i branchen og for antallet af aktører i de kommende år," hedder det.

Power-kæden står overfor markante vækst-krav fra moderkoncernen i de kommende år.

Det er tidligere kommet frem i et lækket dokument, at Expert har som mål at mangedoble sin omsætning på det danske marked inden for de kommende fem år.

Målet er således, at omsætningen i Danmark skal vokse fra en milliard kroner til hele 3,5 milliarder kroner allerede i 2020.

Disse planer indebærer blandt andet, at der skal åbnes en hel stribe nye Power-varehuse i Danmark. Det arbejdes således på at åbne 25 varehuse i de kommende år rundt omkring i Danmark.

Du kan læse mere om disse planer her: Vildt vækstmål for Power-ejer: Omsætningen skal tredobles i Danmark.

Planerne er led i en krig, der udspiller sig på markedet for forbrugerelektronik herhjemme med Power og Elgiganten som de helt store kombattanter.

Den slags krig udløser typisk faldende priser, hvilket betyder, at de danske elektronikkunder meget vel kan have noget at glæde sig til.

Det kan du læse mere om her: Presset og desperat: Derfor er Expert tvunget til at åbne masser af nye butikker.

Krigen kostede i løbet af foråret det danske folke-klenodie Fona livet. Efter lang tids nedtur gik Fona i februar i betalingsstandsning og efter flere forsøg på omstrukturering og frasalg endte krisen med, at norske Elkjøp - der ejer Elgiganten - købte 10 Fona-butikker, mens resten lukkes.

Det kan du læse mere om her: Elgiganten overtager Fona




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere