Artikel top billede

Nordisk Film vil investere millioner i spilbranchen - ser kæmpe muligheder i fire tendenser i markedet

Nordisk Film har spottet fire mega-trends i spilbranchen og er klar til investere et tre-cifret millionbeløb i nordiske spilvirksomheder. "Vi ser en vækst på omkring 25 procent," siger direktør Mikkel Weider.

Den danske mediegigant Nordisk Film er klar til at investere et tre-cifret millionbeløb i den nordiske spilbranche.

Der er fire gode grund til, at Nordisk Film kaster sig ud i investeringen nu, fortæller Mikkel Weider, direktør for Nordisk Films afdeling for spil og film.

"I øjeblikket ser vi fire mega trends i spilbranchen, som vi mener er særligt spændende," siger Mikkel Weider til Computerworld.

Han forklarer, at det drejer sig om digital distribution, selv-publicering, fremvæksten af spilværktøjer som Unity samt øget brugerindragelse, hvor flere og flere spilproducenter benytter sig af Kickstarter-kampagner og early access til spil, der endnu ikke er færdig-udviklede.

Konsekvensen af de fire trends er ifølge Mikkel Weider, at det er blevet væsentligt billigere og lettere at sende nye spil på markedet.

"Derfor har vi set en kæmpe opblomstring i den nordiske spilbranche, hvor spilvirksomhederne er vokset med 75 procent gennem de seneste år. Det er især de svenske og finske virksomheder, der trækker læsset, men i den danske spilbranche ser vi også en vækst på omkring 25 procent," siger han.

Tætte bånd til Playstation 

Nordisk Film er ejet af Egmont som gennem mange år har været nordisk distributør af Sonys Playstation.

Men det er ifølge Mikkel Weider ikke noget, der får større betydning for hvilke virksomheder, som Nordisk Film investerer i. 

"Vi har naturligvis fået noget erfaring på området, som kan være nyttig for de virksomheder, som vi investerer i. Men vi kommer også til at investere i virksomheder, der producerer spil til pc, X-Box og de mobile platforme," siger han.

Ifølge Mikkel Weider vil Nordisk Film især have fokus på spilvirksomheder fra de nordiske lande, og det er især de større udgivelser til pc og konsoller, som virksomheden er på jagt efter.

"Vi kan godt lide de lidt større og mere omfattende titler, der ikke bare er blevet udviklet af en enkelt mand i en garage. Samtidig er konkurrencen mindre til pc og konsoller, hvor der ikke bliver udgivet helt så mange spil, som det er tilfældet på de mobile platforme.

Det er også vores oplevelser, at der er en større loyalitet fra brugerne, når det gælder spil til pc- og konsoller, mens app-spillerne lader til at være lidt mere troløse," siger han.

Men vi ser jo ellers en tendens, hvor mere og mere kommer til at foregå på de mobileenheder. Frygter I ikke, at I kommer til hægte jer på den forkerte platform, hvis I satser på konsol- og pc-spil?

"Platformen er ikke det afgørende for os, og mobilspil har også interesse for os. Vi går først og fremmest efter det gode spil, og hvis nogen eksempelvis havde tilbudt os at investere i Pokemon Go, så havde vi jo nok slået til," siger han.

Læs også:
Microsoft er klar med firmaets næste konsol: Her er lanceringsdatoen i Danmark 

Billige Playstation virtual reality-headset flået ned af online-hylderne på få minutter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere