Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Ny lynhurtig Bluetooth-teknologi på vej: Stream trådløst over 400 meter

Den nye Bluetooth 5-teknologi er på vej. Rækkevide og hastighed bliver flere gange bedre end i den nuværende Bluetooth-version. Bluetooth 5 vil også indeholde lokations-teknologi og vil kunne sende til flere enheder samtidig.

Inden længe vil en ny Bluetooth-version, Bluetooth 5, begynde at vinde indpas i alverdens devices.

Det ventes, at de endelige specifikationer for Bluetooth 5 vil blive offentliggjort omkring nytår.

For brugere af trådløse devices er der noget at glæde sig til. For Bluetooth 5 bliver flere gange kraftigere end den nuværende Bluetooth-teknologi, Bluetooth 4.2.

Bluetooth 5 får således en rækkevide på op til 400 meter, hvis der ikke er placeret forstyrrende elementer mellem de to enheder.

Det betyder, at man i princippet vil kunne forbinde til en enhed, som er langt uden for ens synsfelt.

Til daglig brug - hvor der må påregnes mange elementer som huse, vægge, vinduer, personer og lignende mellem to enheder - regnes det dog for mere realistisk, at Bluetooth 5 vil få kunne nå cirka 120 meter.

Det er cirka fire gange Bluetooth 4.2's rækkevide.

Hertil kommer, at Bluetooth 5 ifølge Bluetooth-Special Interest Group vil kunne overføre data med 2Mbps, hvilket er dobbelt så hurtigt som Bluetooth 4.2.

Hardware-producenterne reagerer typisk ret hurtigt, når der først er blevet offentliggjort en ny Bluetooth-specifikation.

Det betyder, at vi en planlagt offentliggørelse omkring nytår kan forvente at se de første enheder med Bluetooth 5 i løbet af de første måneder af 2017.

Bluetooth blev opfundet af Ericsson i 1994 og er i mange år blevet anvendt til især overførsel af lys samt til mus, tastaturer og lignende.

Teknologien kommer imidlertid meget vel til at spille en central rolle i den kommende bølge af devices til Internet of Things samt i robotter, droner, wearables og meget andet.

Ifølge Bluetooth-Special Interest Group betyder den længere rækkevide, at det bliver muligt at udrulle firmware-opdateringer til enhederne på en meget nemmere måde end hidtil.

Netop sikkerheds-opdateringerne udgør en af de store bekymringer, når det gælder Internet of Things.

Det kan du læse mere om her: Producenter af næste teknologi-bølge blæser på sikkerhed - kan blive en alvorlig trussel mod dig

Den længere rækkevide vil ikke mindst bil-industrien

Blandt de øvrige forbedringer i Bluetooth 5 bliver muligheden for at transmittere fra en enhed til mange enheder ('one-to-many') samt muligheden for at transmittere flere data-typer - eksempelvis lokations-data, URL'er og videoer.

Læs også:

Internet of things er på trapperne: Fem skridt mod bedre sikkerhed

Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere