Artikel top billede

Ny lynhurtig Bluetooth-teknologi på vej: Stream trådløst over 400 meter

Den nye Bluetooth 5-teknologi er på vej. Rækkevide og hastighed bliver flere gange bedre end i den nuværende Bluetooth-version. Bluetooth 5 vil også indeholde lokations-teknologi og vil kunne sende til flere enheder samtidig.

Inden længe vil en ny Bluetooth-version, Bluetooth 5, begynde at vinde indpas i alverdens devices.

Det ventes, at de endelige specifikationer for Bluetooth 5 vil blive offentliggjort omkring nytår.

For brugere af trådløse devices er der noget at glæde sig til. For Bluetooth 5 bliver flere gange kraftigere end den nuværende Bluetooth-teknologi, Bluetooth 4.2.

Bluetooth 5 får således en rækkevide på op til 400 meter, hvis der ikke er placeret forstyrrende elementer mellem de to enheder.

Det betyder, at man i princippet vil kunne forbinde til en enhed, som er langt uden for ens synsfelt.

Til daglig brug - hvor der må påregnes mange elementer som huse, vægge, vinduer, personer og lignende mellem to enheder - regnes det dog for mere realistisk, at Bluetooth 5 vil få kunne nå cirka 120 meter.

Det er cirka fire gange Bluetooth 4.2's rækkevide.

Hertil kommer, at Bluetooth 5 ifølge Bluetooth-Special Interest Group vil kunne overføre data med 2Mbps, hvilket er dobbelt så hurtigt som Bluetooth 4.2.

Hardware-producenterne reagerer typisk ret hurtigt, når der først er blevet offentliggjort en ny Bluetooth-specifikation.

Det betyder, at vi en planlagt offentliggørelse omkring nytår kan forvente at se de første enheder med Bluetooth 5 i løbet af de første måneder af 2017.

Bluetooth blev opfundet af Ericsson i 1994 og er i mange år blevet anvendt til især overførsel af lys samt til mus, tastaturer og lignende.

Teknologien kommer imidlertid meget vel til at spille en central rolle i den kommende bølge af devices til Internet of Things samt i robotter, droner, wearables og meget andet.

Ifølge Bluetooth-Special Interest Group betyder den længere rækkevide, at det bliver muligt at udrulle firmware-opdateringer til enhederne på en meget nemmere måde end hidtil.

Netop sikkerheds-opdateringerne udgør en af de store bekymringer, når det gælder Internet of Things.

Det kan du læse mere om her: Producenter af næste teknologi-bølge blæser på sikkerhed - kan blive en alvorlig trussel mod dig

Den længere rækkevide vil ikke mindst bil-industrien

Blandt de øvrige forbedringer i Bluetooth 5 bliver muligheden for at transmittere fra en enhed til mange enheder ('one-to-many') samt muligheden for at transmittere flere data-typer - eksempelvis lokations-data, URL'er og videoer.

Læs også:

Internet of things er på trapperne: Fem skridt mod bedre sikkerhed

Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere