Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Danske virksomheder investerer massivt i kunstig intelligens: Så mange penge er i spil

Cognitive computing og kunstig intelligens er strøget til tops på investerings-agendaen. Her kan du se, hvilke løsninger, der hitter.

Der vil i 2017 blive investeret over 10 milliarder danske kroner i kunstig intelligens og cognitive computing i Vesteuropa.

Sådan lyder konklusionen i en ny markedsanalyse fra IDC, hvor man også kan læse, at der dermed vil være tale om en stigning på 40 procent i markedets størrelse fra 2016 til 2017 her i vores del af verden.

Opgørelsen er interessant, fordi kunstig intelligens i flere år efterhånden har været udråbt som den nye store it-megatrend, mens mange virksomheder alligevel har valgt at betragte udviklingen fra sidelinjen.

Som Computerworld kunne berette for nylig, er danske virksomheder dog nu for alvor ved at få øjnene op for mulighederne med kunstig intelligens og cognitive computing.

En stribe af de større danske koncerner fra blandt andet medicinalindustrien, service- og finanssektoren er i fuld gang med at investere i helt konkrete løsninger.

Læs mere om det her: Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang

Det er også denne udvikling, man fornemmer stærkt i den nye markedsanalyse fra IDC, der altså fokuserer på Vesteuropa.

"Vesteuropæiske virksomheder vil investere signifikant i kognitive løsninger og kunstig intelligens over de næste år, hvilket vil føre til årlige vækstrater på 42,5 procent frem mod 2020, hvor omsætningen vil være på over 30 milliarder kroner," skriver IDC i i analysen.

Philip Carnelley, der er research director i IDC, uddyber:

"IDC ser en enorm interesse for kognitive applikationer og kunstig intelligens på tværs af Europa i øjeblikket."

"Selvom kun en mindre del af de europæiske organisationer har udrullet AI-løsninger i dag, er de langt fleste i gang med at planlægge at udrulle eller evaluerer potentialet."

"De kigger på brugsscenarier med en klar ROI som predictive maintenance, beskyttelse mod svindel, kundeservice og salgsanbefalinger."

Herunder kan du se den type løsninger, som IDC forventer, at virksomhederne primært vil investere i i de kommende år:

Læs også:

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang

Kunstig intelligens vil gøre dig 40 procent mere effektiv: Se alle gevinsterne her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere