Artikel top billede

Et af Danmarks mest populære mobil-spil bliver nu til en Hollywood-serie

Det danske spil Subway Surfers, der er et af de mest downloadede spil nogensinde, skal nu omdannes til en Hollywoodserie.

Et af de mest succesfulde danske spileventyr bliver nu til en animeret serie.

Med over 1,5 milliarder downloads er spillet Subway Surfers det mest downloadede mobilspil i verden, og i 2018 bliver spillet til en tv-serie i samarbejde med Hollywood-produceren Sander Shwartz.

Læs også: Dansk app det mest downloadede spil i hele verden fra både iOS og Android.

Schwartz har været chef for Warner Bros animationsteam og har stået for produktionen af tv-serien bag det populære legetøj Skylander Acadamy.

Subway Surfers går ud på at køre på skateboard over togvogne og samle point i på undergrundsbaner med livlige, tegneserieagtige figurer, som altså skal omdannes til en animeret serie. 

"Subway Surfers-karaktererne begyndte  som animationer, før de blev verdens mest downloadede spil. Derfor er tv-serien det naturlige næste skridt for os, hvor man kan sige, at vi vender tilbage til animationen," siger Bodie Jahn-Mulliner, en af grundlæggerne af Sybo, i en pressemeddelelse.

Læs også: Drop salg af apps: Her er der flest penge at hente for app-udviklerne

Ambitiøse drømme

Andre prominente navne i produktionen bliver manuskriftforfatteren Brent Friedmann, der har skrevet flere afsnit af Star Wars Rebels, Star Wars The Clone Wars, Halo 4 og mange andre shows, så der satses stort på produktionen af de skateboard-glade ryttere.

"Med både Sander og Brent på holdet, har vi en stærk position som skabere af kreative universer og brands, der går langt forbi mobilskærmen. Den grundlæggende drejebog - kaldet The Bible - er klar og de første animationer er allerede skabt, så vi ser frem til, at vi meget snart tager et stort skridt fremad både kreativt og forretningsmæssigt," siger Mathias Gredal Nørvig, managing director, Sybo.

Subway Surfers blev skabt og udvikler af Sybo og Kiloo tilbage i 2012.

I dag er spillet blevet downloadet 1,5 millarder gange på iOS og Android, hvilket gør det til det mest downloadede mobilspil nogensinde og slår dermed både Candy Crush Saga, Angry Birds, Clash of Clans og Fruit Ninja.

Subway Surfers er det ikke det første danske spil, der bliver omdannet til en tv-produktion. To gange tidligere har Hollywood filmatiseret den danske Hitman-serie, men begge gange har filmene modtaget negativ kritik fra både publikum og kritikere.  

Du kan læse mere om Kiloo her: Her er historien om danske Kiloo: En vild verdenssucces - der helst lever anonymt i Aarhus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere