Her er AMD Ryzen 3: Flere kerner end Intel Core i3 til samme pris

De sidste detaljer om AMD’s nye Ryzen 3-processorer er nu blevet offentliggjort, og AMD ser ud til igen at udfordre Intel

AMD lancerer nu sin low-end Ryzen 3-processor, der er en direkte konkurrent til Intels Core i3-processorer.

Og allerede fra dag et ser AMD ud til at udfordre Intels monopolposition: Ryzen 3 er i hvert fald på papiret bedre end Core i3, men til en tilsvarende pris.

AMD tilbyder to Ryzen 3-processorer:

  • Ryzen 3 1300X: 4-core, 4-thread, 3.5 GHz / 3.7 GHz, 1.079 kroner
  • Ryzen 3 1200: 4-core, 4-thread, 3.1 GHz/ 3.4 GHz, 899 kroner
Begge processor kan overclockes, hvis du ønsker dette og har kølingen til det.

Sammenlignet med Intels i3-7300 (1.005 kroner) er Ryzen 3 1300X 29 procent hurtigere, og Ryzen 3 1200 er 17 procent hurtigere end i3 7100 (829 kroner), ifølge AMD selv.

I udlandet er forskellen på de to mærker større, og her er AMD’s processorer mellem 8 og 13 procent billigere end Intels. Det er værd at tage med, hvis rejsen går til USA.

Ud over at love bedre ydeevne, lover AMD også, at Ryzen 3 skal give bedre spiloplevelser end Intels i3. Eksempelvis lover AMD, at Ryzen 3 1300X er 13 procent bedre til at vise spillet Overwatch ved 1080p-opløsning end Intel i3 7300.

De nye low-end AMD-processorer er også kraftige nok til Virtual Reality, om end ved en lavere ydeevne end sine mere kraftfulde Ryzen 5 og 7.

AMD forventer en stor forbrugerinteresse i de relativt billige Ryzen 3-processorer.

Ifølge Jim Anderson, general manager hos AMD’s Computing & Graphic group, er markedet for processorer som Ryzen 3 større end markedet for Threadripper, AMD’s kommende, men også dyre entusiast-processorer.

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud og it-infrastruktur: Udnyt de nye teknologier og platforme til at optimere performance

Cloud computing rummer store muligheder for mange i en tid, hvor agilitet, fleksibilitet og sammenhæng mellem systemerne spiller en større og større rolle i jagten på at skabe og høste værdi og udklække viden via data. Kom og hør om mulighederne.

14. december 2017 | Læs mere


Vælg den rigtige storage-løsning og skab mere værdi

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere

Computerworld
Betalingsgiganten Nets vinder retssag over lille dansk it-iværksætter
Den danske it-virksomhed Yourpay skal betale en erstatning på 20.000 kroner til Nets for uretmæssigt at have gjort brug af Dankort-logoet.
CIO
Efter masser af luksusbilag i Atea-bestikkelsesretssagen: Tiltalte it-topfolk fastholder uskyld - vil frifindes
Efter 18 retsdage med timelange afhøringer af de tiltalte og tonsvis af bilag står sagen stadig åben. "Hvis der er kommet noget frem her under sagen, så er det noget, der taler for vores påstand om frifindelse," mener forsvarer Michael Skjødt.
Comon
Test af Jelly Pro: Lillebitte telefon er overraskende brugbar
Har du brug for en lillebitte mobiltelefon, som stadig kan køre Spotify, Mobile Pay og Messenger? Så er denne lille 4G-telefon noget for dig
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.