Her er AMD Ryzen 3: Flere kerner end Intel Core i3 til samme pris

De sidste detaljer om AMD’s nye Ryzen 3-processorer er nu blevet offentliggjort, og AMD ser ud til igen at udfordre Intel

AMD lancerer nu sin low-end Ryzen 3-processor, der er en direkte konkurrent til Intels Core i3-processorer.

Og allerede fra dag et ser AMD ud til at udfordre Intels monopolposition: Ryzen 3 er i hvert fald på papiret bedre end Core i3, men til en tilsvarende pris.

AMD tilbyder to Ryzen 3-processorer:

  • Ryzen 3 1300X: 4-core, 4-thread, 3.5 GHz / 3.7 GHz, 1.079 kroner
  • Ryzen 3 1200: 4-core, 4-thread, 3.1 GHz/ 3.4 GHz, 899 kroner
Begge processor kan overclockes, hvis du ønsker dette og har kølingen til det.

Sammenlignet med Intels i3-7300 (1.005 kroner) er Ryzen 3 1300X 29 procent hurtigere, og Ryzen 3 1200 er 17 procent hurtigere end i3 7100 (829 kroner), ifølge AMD selv.

I udlandet er forskellen på de to mærker større, og her er AMD’s processorer mellem 8 og 13 procent billigere end Intels. Det er værd at tage med, hvis rejsen går til USA.

Ud over at love bedre ydeevne, lover AMD også, at Ryzen 3 skal give bedre spiloplevelser end Intels i3. Eksempelvis lover AMD, at Ryzen 3 1300X er 13 procent bedre til at vise spillet Overwatch ved 1080p-opløsning end Intel i3 7300.

De nye low-end AMD-processorer er også kraftige nok til Virtual Reality, om end ved en lavere ydeevne end sine mere kraftfulde Ryzen 5 og 7.

AMD forventer en stor forbrugerinteresse i de relativt billige Ryzen 3-processorer.

Ifølge Jim Anderson, general manager hos AMD’s Computing & Graphic group, er markedet for processorer som Ryzen 3 større end markedet for Threadripper, AMD’s kommende, men også dyre entusiast-processorer.

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. august 2017 | Læs mere

Computerworld
Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"
Den nye kryptovaluta ethereum presser markedet for grafikkort voldsomt i disse måneder. For grafikkort anvendes til at udvinde valutaen. "Det er helt vanvittigt for tiden. Siden etherum-valutaen slog igennem i slutningen af 2016, har vi stort set ikke kunne holde grafikkort på lagrene, før de bliver solgt," lyder det fra ProShop.
CIO
Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab
Det store hackerangreb mod A.P Møller - Mærsk 27. juni har fået alvorlige konsekvenser, viser selskabets nye regnskab. Her har du seks vigtige konklusioner i kølvandet på regnskabet.
Comon
Her er Nokias comeback-telefon: Masser af kræfter til fornuftig pris
Nokia er tilbage på markedet med en toptelefon til en skarp pris og - igen - med tysk kameralegende bag sig
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Netværksprinteren er den oversete trussel mod din virksomheds it-sikkerhed - her er de gode råd
Danske virksomheder er i stigende grad under angreb fra it-kriminelle, og oplever flere og flere brud på it-sikkerheden. En undersøgelse blandt 300 it-ansvarlige gennemført af Spiceworks i samarbejde med HP viser, at 16 procent af de registrerede brud på it-sikkerheden involverede printere. I 2014 var tallet kun fire procent. Alligevel er det kun fire ud af ti it-ansvarlige, som har indført tilstrækkelige sikkerhedspolitikker for netværksprintere, hvilket udsætter virksomheden for betydelig risiko: Hackerangreb, blotlæggelse af følsom information eller bøder i forbindelse med EU’s persondataforordning.