Artikel top billede

Her er AMD Ryzen 3: Flere kerner end Intel Core i3 til samme pris

De sidste detaljer om AMD’s nye Ryzen 3-processorer er nu blevet offentliggjort, og AMD ser ud til igen at udfordre Intel

AMD lancerer nu sin low-end Ryzen 3-processor, der er en direkte konkurrent til Intels Core i3-processorer.

Og allerede fra dag et ser AMD ud til at udfordre Intels monopolposition: Ryzen 3 er i hvert fald på papiret bedre end Core i3, men til en tilsvarende pris.

AMD tilbyder to Ryzen 3-processorer:

  • Ryzen 3 1300X: 4-core, 4-thread, 3.5 GHz / 3.7 GHz, 1.079 kroner
  • Ryzen 3 1200: 4-core, 4-thread, 3.1 GHz/ 3.4 GHz, 899 kroner
Begge processor kan overclockes, hvis du ønsker dette og har kølingen til det.

Sammenlignet med Intels i3-7300 (1.005 kroner) er Ryzen 3 1300X 29 procent hurtigere, og Ryzen 3 1200 er 17 procent hurtigere end i3 7100 (829 kroner), ifølge AMD selv.

I udlandet er forskellen på de to mærker større, og her er AMD’s processorer mellem 8 og 13 procent billigere end Intels. Det er værd at tage med, hvis rejsen går til USA.

Ud over at love bedre ydeevne, lover AMD også, at Ryzen 3 skal give bedre spiloplevelser end Intels i3. Eksempelvis lover AMD, at Ryzen 3 1300X er 13 procent bedre til at vise spillet Overwatch ved 1080p-opløsning end Intel i3 7300.

De nye low-end AMD-processorer er også kraftige nok til Virtual Reality, om end ved en lavere ydeevne end sine mere kraftfulde Ryzen 5 og 7.

AMD forventer en stor forbrugerinteresse i de relativt billige Ryzen 3-processorer.

Ifølge Jim Anderson, general manager hos AMD’s Computing & Graphic group, er markedet for processorer som Ryzen 3 større end markedet for Threadripper, AMD’s kommende, men også dyre entusiast-processorer.

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere