Her er AMD Ryzen 3: Flere kerner end Intel Core i3 til samme pris

De sidste detaljer om AMD’s nye Ryzen 3-processorer er nu blevet offentliggjort, og AMD ser ud til igen at udfordre Intel

AMD lancerer nu sin low-end Ryzen 3-processor, der er en direkte konkurrent til Intels Core i3-processorer.

Og allerede fra dag et ser AMD ud til at udfordre Intels monopolposition: Ryzen 3 er i hvert fald på papiret bedre end Core i3, men til en tilsvarende pris.

AMD tilbyder to Ryzen 3-processorer:

  • Ryzen 3 1300X: 4-core, 4-thread, 3.5 GHz / 3.7 GHz, 1.079 kroner
  • Ryzen 3 1200: 4-core, 4-thread, 3.1 GHz/ 3.4 GHz, 899 kroner
Begge processor kan overclockes, hvis du ønsker dette og har kølingen til det.

Sammenlignet med Intels i3-7300 (1.005 kroner) er Ryzen 3 1300X 29 procent hurtigere, og Ryzen 3 1200 er 17 procent hurtigere end i3 7100 (829 kroner), ifølge AMD selv.

I udlandet er forskellen på de to mærker større, og her er AMD’s processorer mellem 8 og 13 procent billigere end Intels. Det er værd at tage med, hvis rejsen går til USA.

Ud over at love bedre ydeevne, lover AMD også, at Ryzen 3 skal give bedre spiloplevelser end Intels i3. Eksempelvis lover AMD, at Ryzen 3 1300X er 13 procent bedre til at vise spillet Overwatch ved 1080p-opløsning end Intel i3 7300.

De nye low-end AMD-processorer er også kraftige nok til Virtual Reality, om end ved en lavere ydeevne end sine mere kraftfulde Ryzen 5 og 7.

AMD forventer en stor forbrugerinteresse i de relativt billige Ryzen 3-processorer.

Ifølge Jim Anderson, general manager hos AMD’s Computing & Graphic group, er markedet for processorer som Ryzen 3 større end markedet for Threadripper, AMD’s kommende, men også dyre entusiast-processorer.

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere

Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.