Test af Mighty: Lille musikafspiller til offline-afspilning af dine Spotify-sange

Mighty-musikafspilleren er den moderne iPod Shuffle, hvor du kan afspille gemte sange og playlister fra Spotify - og det spiller bare.

For to måneder siden meldte jeg ud til en firmafest, at jeg vil gennemføre en kvart Ironman.

Det har jeg gjort før, og det kan jeg velsagtens igen, og jeg er nok ikke den eneste, der har sagt ja til sådanne tåbeligheder. 

Derfor har jeg nu lidt småtrodsigt fundet mine gamle løbesko frem igen og bevæget mig ud i Valbys gader i rask trav.

En ting er dog anderledes denne gang: Jeg gider ikke løbe rundt med min smartphone, en HTC U11, på kroppen. Den er god, men gigantisk og kan derfor ikke sidde i en holder på min overarm, uden at jeg ligner en idiot.

Desuden er jeg skeptisk overfor den overflod af data, man får fra et løbeur. Jeg går ikke op i hverken optimalpuls eller hældningsdifference på min rute.

Alt hvad jeg skal bruge er musik. 

Men det er bare ikke så nemt at finde længere.

Efter streaming-tjenesternes indtog er musik er blevet en bestillingsvare, use-and-throw-away, og du kan ganske enkelt ikke gemme streamet musik ned på en gammel - eller ny - MP3-afspiller.

Otte ud af 10 sange “købes” i dag via streaming-tjenester, og i Danmark sidder Spotify på 80 procent af markedet. Knap 93 procent af alle unge mellem 16-19 år streamer deres musik ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik. Streaming er kommet for at blive.

Mighty
Jeg kunne jo selvfølgelig blot have købt et par album med sange eller “lånt” dem på det store internet, hvis jeg havde samvittigheden til det, og smidt det på en gammel iPod Shuffle eller anden MP3-afspiller, men jeg havde ikke lyst til at droppe mine playlister fra Spotify, som jeg har opbygget igennem flere år.

I stedet fandt jeg Mighty. Det er et stort navn til en meget lille musikafspiller, der ligner en mere munter iPod Shuffle i plast.

Enheden har ligesom Shuffle kun knapper til at navigere rundt i musikken, og den kan klipses i buksekanten.

Det gode ved Mighty er, at den kan synkroniseres med streaming-tjenesten Spotify. Sange - op til 1.000 stykker - kan hentes ned fra tjenesten, hvorefter du har dem til rådighed på løbeturen.

Der er cirka strøm til fem timer, så du kan altså godt løbe et marathon med headsettet, og du kan forbinde det med bluetooth-headset. Vi kunne let forbinde headsettet med et Jabra Elite Sport-headset, og vi oplevede ikke de store udfald i forbindelsen.

Prisen er dog høj.

Den koster knap 650 kroner inklusiv fragt fra USA, hvorimod en 2GB iPod Shuffle koster 420 kroner - og du kan sagtens finde billigere MP3-afspillere.

Du skal desuden lige lægge 110 kroner oveni i form af told, når den skal ind i Danmark. Ikke alt er stort og godt
Det mest negative ved Mighty er, at synkronisering tager en krig.

Synkroniseringen af knap 250 sange - eller hvad der svarer til 12 procent af lagerpladsen på Mighty’en - tog 20 minutter, og opladning er lige så langsom. Det sker forresten ligesom med en iPod Shuffle igennem minijack-stikket.

Du kan kun overføre playlister og ikke album, med mindre du først gemmer et album som playliste. Det kan altså kræve lidt opsætning.

Synkronisering sker desuden kun, når du har Mighty i opladerstik, så du kan ikke lytte til musik, imens den synkroniserer.

Din musik gemmes offline på enheden i 30 dage, hvorefter du skal have den forbi en synkronisering igen. Det fungerer samme måde med en smartphone og offline-playlister i Spotify.

Ligeledes tager det Mighty 30 sekunder om at starte op. Det passede nogenlunde med tiden det tog for mig at gå ned ad trapperne fra 1. sal til hoveddøren.

En stemme guider dig igennem dine playlister, som der nemt kan skiftes imellem, men stemmen har cirka samme entusiasme som min gamle matematiklærer efter 39 år ved kateteret. En matematiklærer som desuden har amerikansk dialekt og udtaler “Nye danske talenter” som “Nuge Diana taliens.”

Du kan også lytte til musik via bluetooth-headset, hvilket forbindes via den udmærkede Android- eller iPhone-app.

Og lydkvaliteten er godkendt. Der er langt til HiFi, 64-BIT DAC’s og hvad har vi, men vi har intet at klage over i så lille en størrelse.

Læs også: Test af to trådløse headsets: Skal du vælge Jabra Pulse Speciel Edition eller Jaybird Freedom?

Konklusion:
Mighty kan være en perfekt lille enhed, hvis du leder efter en enkelt og spartansk løbeven.

Den indsamler ikke data omkring dig som et smartwatch, og den er ikke gigantisk på din overarm eller løbebuks som en smartphone.

Den gør præcis, hvad den lover, om end synkronisering er langsom og prisen høj - særlig med dansk told, der kommer oveni.

De fleste vil nok klare sig med iPhonen tapet til overarmen eller et løbeur med indbygget lagerplads til musik (Apples nye Apple Watch eller Samsungs Gear-ure kan eksempelvis), men til os andre er Mighty perfekt.

Læs også: Test af Jabra-headset til de aktive: Puls-data og musik i trådløst setup
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.