Artikel top billede

Ny forsinkelse sikrer KMD en formue: Sygedagpengesystem så forsinket, at tidsplan droppes helt

Udviklingen af et nyt sygedagpengesystem til kommunerne bliver endnu engang forsinket for KMD, og der er i dag ikke længere kontrol med projektet.

Det er stadig ikke lykkes KMD at færdiggøre udviklingen af et stort it-projekt til de danske kommuner, der skal håndtere udbetalingen af sygedagpenge.

Endnu en gang udskydes projektet, og projektet er så meget ude af kontrol, at der ikke længere gives en tidsplan for afslutningen.

Det skriver TV 2 på baggrund af aktindsigt i et brev sendt fra kommunernes it-fælleskab Kombit til landets 98 kommuner.

It-projektet skulle have stået færdigt og klar til brug tilbage i sommeren 2017, men allerede i efteråret 2016 stod det klart, at KMD ikke ville kunne levere til tiden. Deadlinen blev rykket til udgangen af 2018.

Selvom der stadig er knap 12 måneder til den tidsfrist, så er situationen allerede så usikker, at Kombit har opgivet en tidsfrist for projektet.

“KMD arbejder ihærdigt med at få Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) i kontrol, hvorfor vi fortsat ikke er i stand til at opdatere tidsplanen for projektet. Det er en utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen”, skriver Kombits administrerende direktør i brevet til kommunerne ifølge TV2.

Forsinkelse sikrer KMD millioner

Hverken Kombit eller KMD har ønsket at stille op til interview til TV 2, og imens baggrunden er ukendt, tjener KMD godt på forsinkelserne.

TV 2 har udregnet på baggrund af EU’s udbudsdatabase, data fra Kombit, ATP og branchekendere, at KMD tjener 13 millioner kroner om måneden på at supportere det gamle system, der skal erstattes af det billigere, nye system.

Det er ikke første gang, at KMD sidder i den position. Både Skat og ATP har revet kontrakter itu med KMD, og ATP kræver nu 881 millioner kroner i voldgift for et forsinket it-projekt.

Læs også:

KMD opgiver at overholde leveringsfrist: Fremtids-planer for 21 store it-systemer truet

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid

ATP fyrer KMD efter måneders utilfredshed: KMD mister kæmpe-ordre midt i alvorlig krise

ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere