Artikel top billede

Stor stigning i danske toplederes frygt for cyberangreb

Danske topledere er i løbet af det seneste år blevet væsentligt mere bekymret for, at de kan blive ramt af et cyberangreb, viser en ny undersøgelse.

Danske topledere frygter i stigende grad for, at deres virksomhed kan blive lammet af et bekosteligt cyberangreb.

En analyse fra revisions- og konsulenthuset PwC viser, at 85 procent af danske topledere bekymrer sig om risikoen for cyberangreb, mens det tal blot var 51 procent sidste år.

Dermed er risikoen for cyberangreb den forretningsmæssige bekymring, der ifølge undersøgelsen er vokset mest blandt toplederne.

"En lang række danske og globale virksomheder har i de senere år været ramt af omfangsrige cyberangreb, og i 2017 har vi set en bølge af meget vidtrækkende angreb. Derfor er de danske toplederes bekymring for 'cyber security risk' meget nærværende og bestemt ikke ubegrundet," siger Mogens Nørgaard Mogensen, der er administrerende direktør i PwC, ifølge en pressemeddelse.

Læs også: Forsvaret advarer om “meget høj” cybertrussel mod Danmark: Fremmede stater spionerer mod danske virksomheder

Topledere bekymret for rekruttering

Undersøgelsen fra PwC viser desuden, at 69 procent af de danske topledere er bekymrede for om de kan rekruttere folk med de rette kompetencer. Det tal er højere end blandt udenlandske topledere, hvor det er 50 procent, der har den bekymrig.

PwC lavede sidse år en såkaldt cybercrime survey, der viste, at seks ud at 64 procent af de adspurgte virksomheder har været ramt af et cyberangreb og, at de ramte virksomheder ikke blot oplevet at miste penge, men også at deres omdømme tog skade.

Læs også: 
Mærsk-selskab ramt af nyt stort hacker-angreb: Hackere har stjålet 60.000 vigtige mails gennem 11 måneder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere