Artikel top billede

Morgen-briefing: Google havde et forrygende første kvartal / Netflix skal bruge ni milliarder kroner til produktion af nyt indhold / Apple igen i Margrethe Vestagers søgelys / Solide tegn på faldende interesse for Apples flagskib

Morgen-briefing: Google havde et forrygende første kvartal / Netflix skal bruge ni milliarder kroner til produktion af nyt indhold / Apple igen i Margrethe Vestagers søgelys / Solide tegn på faldende interesse for Apples flagskib / Danske Cbrain satser på Emiraterne / Kraftig vækst i dansk digital markedsføring

Godmorgen fra Computerworld og velkommen til tirsdagens hurtige nyhedsoverblik.

Google havde et forrygende første kvartal

Googles ejere Alphabet tjener styrtende. I årets første kvartal voksede omsætningen med en fjerdedel i forhold til samme kvartal i 2017 og landede på 31,1 milliarder dollars. Overskuddet blev næste 9,4 milliarder kroner - der er omtrent en fordobling i forhold til samme kvartal sidste år. Det skriver Politiken.

Det gode resultat skyldes til dels, at selskabet kunne indtægtsføre 3 milliarder dollars fra værdipapirer på grund af nye regler.

Hovedparten af indtjeningen i kvartalet skyldes reklamer på Google, YouTube og Gmail, som indbragte 22 milliarder dollars.

Netflix skal bruge ni milliarder kroner til produktion af nyt indhold

Streaminggiganten Netflix udsteder for ni milliarder kroner obligationer. Pengene skal indgå i den pulje på næsten 50 milliarder kroner, som Netflix vil bruge i 2018 på produktion af nyt indhold. Det skriver Finans.

Netflix fik godt 7,4 millioner nye brugere i første kvartal af 2018.

Obligationsejerne vil få en rente på mellem 5,75 og 6 procent, og løbetiden er 10,5 år. Netflix har en langfristet gæld i omegnen af 40 milliarder kroner.

Apple igen i Margrethe Vestagers søgelys

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har åbnet en ny konkurrencesag mod Apple, skriver Finans. Denne gang handler sagen om Apples planlagte køb af den britiske app Shazam, der kan identificere, hvilke musiknumre man lytter til

“Vores undersøgelse sigter på at sikre, at musikfans fortsat kan få glæde af attraktive streamingtilbud og ikke vil opleve færre valgmuligheder som følge af det fremsatte opkøbstilbud,” siger Margrethe Vestager ifølge Reuters i en pressemeddelelse, skriver Finans.

Deadline for undersøgelse er 4. september i år.

Solide tegn på faldende interesse for Apples flagskib

Efter alt at dømme går det mindre godt med afsætningen af Apples flagskibstelefon Iphone X, skriver Bloomberg.

Fem af de største samlefabrik-underleverandører rapporterer og kraftig opbremsning i produktionen efter det højeste niveau blev nået i slutningen af året.

Det tyder ifølge Bloomberg på, at interessen for telefonen er dalet kraftigt allerede et kvartal efter lanceringen.

En analytiker fra det kinesiske researchfirma Trendforce siger til Bloomberg, at iPhone X-produktionen ifølge selskabets estimater faldt med 50 procent i første kvartal af 2018 i forhold til det foregående kvartal.

Danske Cbrain satser på Emiraterne

Cbrain er blevet registreret som en juridisk enhed i en teknologi- og innovationspark i De Forenede Arabiske Emirater, skriver Finans. Parken hedder Sharjah Research Technology and Innovation Park.

Parken er angiveligt en slags frizone, og Cbrain er det første selskab, der er registreret i zonen, skriver Finans.

Kraftig vækst i dansk digital markedsføring

Den digitale annoncering holder fortsat pæn vækstrate. Samlet set steg den med mere end 600 millioner kroner i år 2017 svarende til en fremgang på 9,5 procent i forhold til året før.

Det viser den årlige Online Markedsstatistik fra Danske Medier ifølge en pressemeddelelse.

Annonceomsætningen på de digitale medier stiger fortsat, men der er betydelige forskelle i vækstraterne. Display og Søgeord oplever fortsat tocifrede stigninger, mens Markedspladser og Permission Marketing vokser mindre end den øvrige digitale omsætning.

Rapporten viser yderligere, at automatiseret salg af bannerannoncer fortsat er i massiv vækst og nu udgør næsten 1.7 milliarder kroner, hvilket er 24 procent mere end i 2016.

Mobilomsætningen, der alene omfatter annoncering specifikt indkøbt til mobil har sænket sin vækstrate til 23 procent i 2017.

Kigger man på Markedspladser udgør de en meget begrænset vækst fra 2016 til 2017. Væksten er meget ulige fordelt, idet boliger er vokset med knap 10 procent, mens de øvrige kategorier ligger stort set status quo.

Rapporten er udarbejdet af Danske Medier på baggrund af dataindsamling fra Deloitte. Markedsstatistikken bygger på indberetning fra medlemmer samt markedsestimater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere