Morgen-briefing: Ny version af Rejseplanen på vej / Investeringer i software og gode idéer stiger / Toyota foretager megainvestering i Uber / Nokia klar med stor 5G-satsning

Ny version af Rejseplanen på vej til Hovedstaden. Danske virksomheder investerer i gode idéer. Toyota investerer voldsomt i Uber og Nokia vil ind i 5G-kampen for lånte midler.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ Steffen Villadsen.

Ny version af Rejseplanen på vej
Det er ikke altid lige let at komme rundt i hovedstadsområdet, der i disse år præges af metrobyggeri, et utal af byggepladser og vejarbejde.

Men en ny version af Rejseplanen kaldet MinRejseplan vil inkludere flere typer af transportmidler. Det skriver Politiken.

Den digitale guide udvides med flere typer af transportmidler såsom samkørselstjenester, taxaer, delebiler og delecykler, så borgerne i hovedstadsområdet kan komme helt fra a til b.

"Rejseplanen er i forvejen en af danskernes foretrukne apps, men vi kan i undersøgelser se, en væsentlig udfordring med at komme til og fra bussen eller toget. Vi kobler nu flere rejseformer på end nogensinde før, og det betyder, at vi kan guide til den første og sidste mil på hele rejsen," siger Christina Hvid, der er administrerende direktør for Rejseplanen A/S til Politiken.

Københavnerne er dog ikke først med den nye tjeneste. Testversionen blev allerede for tre måneder siden udrullet i Nordjylland, hvor flere end 18.500 har downloaded app'en, der altså nu kommer til København, inden den udbredes til resten af landet næste år.

Investeringer i software og gode idéer stiger
I Danmark har erhvervslivet siden 1990 øget investeringerne i gode idéer - såkaldte interlektuelle rettigheder. På samme tid har investeringerne i fysiske maskiner og anlæg stået næsten stille.

Det viser en analyse fra Axcelfuture i følge Finans.

Tænketanken er nået frem til, at mængden af investeringer i fysiske anlæg altså har været ret stabil de seneste 30 år, mens idéer altså er noget de danske virksomheder har investeret i.

"Det er præcis den slags investeringer, der skal til for at skabe en dansk Amazon. Det er en ret markant udvikling," siger seniorøkonomen Jens Hjarsbech begejstret til Finans.

Toyota klar med megainvestering i Uber
En af verdens største fabrikanter af biler, Toyota, har for alvor haft læderet fremme.

Ifølge Wall Street Journal har virksomheden foretaget en investering på intet mindre end 500 millioner dollar i kørselstjenesten Uber.

Målet er i følge Wall Street Journal, at samarbejdet for alvor skal skubbe på projektet om at få selvkørende biler på vejene.

Mediet bygger sine informationer på anonyme kilder, men de understreger, at man hos Toyota har stor tiltro til Ubers projekt. Her vurderer man nemlig virksomheden som værende mere værdifuld end en række amerikanske banker gør.

Læs mere her: Uber mener det alvorligt: Opruster i kampen for at blive børsnoteret næste år

Nokia i hidsigt 5G-sats
Ikoniske Nokia følger Ericsson og sigter for lånte midler mod at udvikle 5G-netværket.

Det skriver Reuters.

Virksomheden, der var kendt for sine legendariske mobiltelefoner i 1990'erne, har lånt i alt 500 millioner euro af Den Europæiske Investeringsbank.

Formålet er at indhente andre af verdens store tech-virksomheder i kampen om at udvikle, etablere og sætte sig på det efterhånden meget omtalte 5G-netværk.

Læs mere her: Kina overhaler USA på 5G-teknologi

Tidligere har banken lånt 250 millioner euro til svenske Ericsson, der også gerne vil med i kapløbet om at komme til at sidde på markedet.

"Vi er nødt til at forstå, at Kina og USA rykker hurtigt, når det kommer til 5G. Det er vigtigt at få de europæiske virksomheder ind i den her kamp," siger underdirektør i Den Europæiske Investeringsbank, Alexander Stubb til et finsk medie.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgne rundt om bygningen for at nå målsætningerne"
"Jeg vil selv bestemme, om jeg skal ansætte fem bestemte medarbejdere, eller om mine medarbejdere skal løbe nøgen rundt om bygningen for at nå målsætningerne."
Computerworld
Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok
Præsident Donald Trump siger, at USA skal have ‘en masse penge’, hvis Microsoft skal have grønt lys til at købe kinesiske TikTok. Kina truer med at svare igen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.