Artikel top billede

Apple vil skjule salgstal for iPhone

Det er slut med at se detaljerede salgstal for Apples vigtigste produkter iPhones, iPads og Macs. Det fortalte selskabets CFO i går i forbindelse med resultaterne for fjerde kvartal.

Apple vil stoppe med at rapportere salgstal for sine vigtigste produkter.

Det fortalte Luca Maestri, Apples CFO, i går i forbindelse med selskabets resultater for fjerde kvartal.

Der er tale om Apples salgstal for iPhones, iPads og Macs.

Det skriver Bloomberg.

Meldingen gav panderynker hos nogle analytikere, der ser det som en måde at skjule svage væksttal for de populære i-ting.

Men det regnskabsmæssige tiltag kan også ses som et forsøg på at få fokus rettet mod hele forretningen og et ønske om at komme endnu mere over i retning af en servicevirksomhed.

”Jeg var chokeret, men det giver mening. Apple ønsker, at investorer skal fokusere mindre på iPhone-enheder og mere på den samlede Apple-forretning. Det kommer til at tage et par kvartaler for Apple at vinde investorernes tillid med denne nye måde at analysere Apples historie på,” siger Gene Munster, en garvet Apple-analytiker hos Loup Ventures til Bloomberg.

Noget tyder også på, at smartphonegiganterne skal til at vænne sig til lavere salgstal. Ifølge en analyse fra IDC blev der langet 355,2 millioner smartphones over disken i tredje kvartal af 2018, en nedgang på 6 procent i forhold til samme kvartal forrige år.

Det er samtidig det fjerde kvartal i træk, at der er blevet solgt færre smartphones end tidligere, melder IDC.

Læs også: Apple skærer omkostningerne ned på sin nye iPhone X-model: Fjerner tilsyneladende tidligere komponenter i display

Skuffende salgstal

Apple fremlagde i går sit regnskab for fjerde kvartal og en prognose for det igangværende første kvartal.

I det seneste kvartal solgte Apple 46.890.000 iPhones, der dog var færre end forventet. Det samme gjorde salgsprognoserne for Apples igangværende første kvartal, der ifølge selskabets direktør Tim Cook skyldes dårligere forventninger på udviklingsmarkeder, i Indien og Brasilien samt valutaudsving.

På trods af de dårlige salgstal leverede Apple samlet en bedre top- og bundlinje end forventet.

Apples serviceforretning voksede med 17 procent og omsatte i fjerde kvartal for lidt over 65 milliarder kroner, en lille smule mindre end forventet. Apples serviceforretning består i dag især af iCloud, Apple Music, appdownloads og køb i iTunes.

Selvom Apple solgte færre telefoner, end analytikerne forventede, er det til gengæld nogle dyre telefoner, der er blevet skubbet ud til kunderne i løbet af det foregående kvartal, der sluttede ved udgangen af september.

Læs også: Test: Apples iPhone Xs er den bedste smartphone, der kan købes i dag – men prisen er derefter

I og med at de solgte telefoner i gennemsnit er dyrere end tidligere, redder Apple sig økonomisk i land.

Apple har også sendt en "billig" telefon på markedet, men særligt de seneste modeller er i den pristunge klasse og slår nærmest løbende rekorder for, hvor meget man kan tage i betaling for en smartphone.

Læs mere her: Det siger anmelderne om Apples ’billige’ iPhone Xr: Overraskende lidt er sparet væk




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

AURA A/S

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Full stack-udvikler i et automatiseret DevOps-miljø
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere