Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

På trods af spionrygter: Huaweis smartphone-salg slår alle rekorder

I 2018 steg Huaweis smartphone salg med 50 procent, selvom selskabet er blevet udsat for spion-beskyldninger.

Mens der i Danmark og store dele af Vesten bliver set med stigende skepsis på den kinesiske tech-gigant Huawei, så går selskabets smarthphone-salg tilsyneladende strygende.

For ifølge nyhedsbureauet Reuters steg omsætningen i Huwaeis forbruger-division med 50 procent i 2018, og dermed kan selskabet indkassere en rekordhøj omsætning på 52 milliarder dollar, hvilket rundt regnet svarer til 340 milliarder kroner.

Omsætningsfremgangen skyldes ifølge Reuters en massiv efterspørgsel efter selskabets smartphones, og det betyder samtidig, at Huaweis forbrugerdivision nu er det kinesiske selskab, der også producerer netværksteknologi, mest lukrative forretningsområde.

Læs også: Claus Hjort Frederiksen: Danmark kan ikke udelukke Huawei fra at levere 5G-netværk

Ramt af spionfrygt

Nyheden kommer samtidig med, at blandt andet USA, Australien og New Zealand har begrænset Huaweis adgang til deres markeder, fordi de frygter, at selskabets netværksudstyr kan udgøre en sikkerhedstrussel.

Eksempelvis har USA direkte advaret sine allierede mod at anvende Huaweis netværksudstyr i deres 5G-net.

I den forbindelse måtte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd tirsdag forklare, at den danske regering ikke har adgang til at udelukke Huawei fra at levere 5G-teknologi til Danmark.

Samtidig kom det onsdag frem, at Banedanmark valgte at annullere en ordre på Huawei-udstyr.

Læs også:
Banedanmark river kontrakt om nyt Huawei-udstyr i stykker




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere