Artikel top billede

Helt ny it-sikkerhedsuddannelse sender de første ombejlede talenter på jobmarkedet: Men du skal være hurtigt, hvis du vil negle dem

Københavns Erhvervakademi KEA kan nu lukke de første med en professionsbachelor i it-sikkerhed ud til erhvervslivet. Og jobsøgningen bliver kort for de nyuddannede, lyder det fra erhvervslivet.

For to år siden begyndte de første studerende på it-sikkerhedsuddannelse på erhvervsakademiet KEA i København.

Det betyder, at de første sikkerheds-dimittender nu kan træde ud i dansk erhvervsliv og hjælpe virksomheder med at holde DDoS- og Ransomware-angreb på afstand.

Men du skal være hurtig, hvis du vil have fat i en af de nyslåede sikkerhedsuddannede. De første har nemelig allerede fået job.

“Branchen skriger på nye ressourcer og nye kræfter, og dimittenderne fra KEA er et sundt og godt tilskud, så jeg forventer, at de får job med det samme. Med uddannelsens blanding af teori og praksis kan dimittenderne indgå i mange arbejdsmæssige sammenhænge og bidrage til IT-sikkerheds community’et i Danmark,” lyder det fra Jan Olaf Olsen, der er it-sikkerhedsansvarlig hos Rambøll i en pressmeddelelse.

Læs også: Han uddanner fremtidens danske it-sikkerhedsfolk: "Der er jo et betydeligt rekrutteringsproblem i denne branche"

Et mere sikkert samfund

Også på KEA kan man mærke, at der er efterspørgsel efter de unge med den nye sikkerhedstitel.

“Hensigten med at skabe uddannelsen i IT-sikkerhed på KEA var at bidrage til, at fremtidens digitale samfund bliver mere sikkert, og at sikre virksomhederne hårdt tiltrængt arbejdskraft. Lidt populært kan man sige, at vi forsøger at sikre fremtiden – både for de, der vil have en uddannelse indenfor dette felt og for IT industrien” siger uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft, i meddelelsen.

Uddannelsen har ifølge KEA givet de studerende praktiske færdigheder, som skal hjælpe med at beskytte danske virksomheder mod it-kriminelle.

Læs også: Indsigt: Tre vigtige pointer om it-branchens store rekrutteringsproblem - derfor er det så svært at skaffe it-sikkerhedsfolk

Ifølge formanden for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, så betyder den hurtige udviklingen i trusselsbilledet, at der vil være stort behov for de nyuddannede i alle kroge af samfundet.

“Disse nye dimittender kan hjælpe med at få sat fokus på behovene i samfundet, i driftsorganisationer og hos deres kommende arbejdsgivere og samtidig hjælpe med at løfte opgaven.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere