Artikel top billede

Smartphone-salget falder for femte kvartal i træk i et marked i opbrud: Huawei og Xiaomi stormer frem

Det globale smartphone-salg fortsætter med at falde. 2018 blev det værste år i smartphone-telefonernes historie. Markedet er i opbrud. Kineserne stormer frem.

Det globale salg af smartphones er nu faldet støt i i fem kvartaler i træk, viser tal fra IDC.

Det har gjort 2018 til det værste år i ‘smartphone-alderen,’ der tog sin begyndelse med lanceringen af den første iPhone i 2007.

I alt gik det globale smartphone-marked 4,1 procent tilbage i 2018 efter et ‘udfordrende jule-kvartal,’ lyder det fra IDC.

Det betyder, at der samlet i 2018 blev solgt 1,4 milliarder smartphones verden over.

I det ellers meget salgstunge 4. kvartal - hvor julesalget medregnes verden over - blev der solgt 375,4 millioner smartphones. Det svarer til en nedgang på 4,9 procent.

Ser ud til at fortsætte

Intet tyder på, at opbremsningen i salget af smartphone er ved at stoppe.

IDC henviser til, at markeds-situationen fortsat er udfordret i dette indeværende første kvartal af 2019.

Høje priser og længere cyklus

Blandt årsagerne til det faldende salg nævnes både høje priser samt at en række af de store vækstmarkeder er ved at være mættede med smartphones.

Hertil kommer, at både forbrugere og organisationer ser ud til at vente længere tid, inden de skifter deres smartphones ud med nye modeller.

Desuden rammes salget af den for tiden politiske og økomiske usikkerhed i verden samt det, som analysehuset kalder for ‘voksende forbruger-frustration.’

“Det globale smartphone-marked er i en sørgelig forfatning lige nu. Fraregnet en håndfuld højvækst-markeder som Indien, Indonesien, Korea og Vietnam har der ikke været meget positivt aktivitet i 2018,” siger Ryan Reith fra IDC’s Worldwide Mobile Device Trackers til vores amerikanske nyhedsbureau.

Apple hårdt ramt

Nedturen har især ramt Apple, hvis salg er droppet med hele 11,5 procent i fjerde kvartal på trods af lanceringen af tre nye iPhone-modeller.

Set over hele året er Apples salg faldet med 3,2 procent.

IDC skriver, at Apple ‘uden tvivl’ ikke er spillet helt ud ad banen.

Men selskabet har brug for at formulere en stærk historie - ikke mindst fordi, at det er sandsynligt, at selskabet ikke vil være klar med en 5G-telefon i år.

“Kan nogen det [fortælle en stærk historie, red], er det Apple. Men det bliver helt sikkert ikke nemt i lyset af det store pres på markedet,” lyder det fra IDC.

Til gengæld buldrer de kinesiske leverandører som Huawei og Xiaomi frem med store vækstrater.

Sætter sin lid til 5G og foldable

IDC vurderer, at netop 5G samt den kommende bølge af foldbare smartphones måske vil kunne stoppe nedturen.

Men det afhænger helt af, hvordan leverandørerne og udbyderne griber opgaven an, hedder det.

Læs også: Overblik: Her er de foldbare smartphones, som vi får at se i 2019




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere