Artikel top billede

(Foto: IT-Universitetet)

Ny rektor på IT-Universitetet vil sætte turbo på: Satser på 100 flere nyuddannede om året

Opdateret: Den nye rektor på IT-Universitetet i København håber at opfylde et hedt ønske fra mange it-virksomheder, som leder med lys og lygte efter kvalificeret arbejdskraft. Han har ambitioner om at sende 100 flere nyuddannede ud i samfundet om året.

Denne artiklel er opdateret kl. 13.09 efter henvendelse fra IT-Universitet om fejl i ITWatch's oprindelige artikel, der er kilde til denne Computerworld-artikel, og som vi citerede i dag kl 10.02. Computerworld beklager.

Den nye rektor på IT-Universitetet i København, Martin Zachariasen, vil skrue op for produktionen og satser at uddanne 100 flere kandidater om året, skriver ITWatch.

Martin Zachariasen, der afløste Mads Tofte på posten 1. januar, siger også, at universitetet vil søge at uddanne flere it-specialister med ph.d.-baggrund, for dem er der i stigende grad behov for - også i små virksomheder.

"Problemet er, at det er de samme mennesker, som vi skal ansætte til at være forskere og undervisere hos os. Så der opstår en ret stor konkurrence om de her talenter, som er spydspidsen af forskningstalenter i Danmark," siger Martin Zachariasen til ITWatch.

Han skal nu på jagt efter finansiering til at uddanne flere ph.d.’er, og han håber, at it-virksomhederne vil hjælpe med til det.

Han peger dog på, at den danske it-branche primært består af små- og mellemstore virksomheder, som ikke har samme økonomiske muskler som eksempelvis danske medicinalvirksomheder, der bidrager med store millionbeløb til danske universiteter.

Martin Zachariasen vil ikke afvise, at store internationale it-virksomheder kunne tænke sig at deltage i finansieringen.

I det hele taget vil den nye rektor gerne øge samarbejdet med virksomheder og organisationer, siger han til ITWatch.

Martin Zachariasen peger på, at der skal findes nogen nye modeller for samarbejdet, som afspejler den virkelighed, at mindre danske it-virksomheder hverken kan afsætte millioner til et samarbejde med universitetet, eller har en treårig horisont for sådan en satsning.

Læs også: Mads Tofte stopper som rektor på IT-Universitet: Nu er afløseren fundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere