Ugen i tech: Trådløs lyd fra Amazon og Beats prøve at være Apples Airpods, bare bedre / Google er på vej med prisvenlig smartphone / Netflix lægger sig ud med Apple: Slut med AirPlay

Trådløs lyd fra Amazon og Beats prøve at være Apples Airpods, bare bedre / Google på vej med prisvenlige smartphones / Netflix lægger sig ud med Apple: Slut med AirPlay

Trådløs lyd fra Amazon og Beats prøve at være Apples Airpods, bare bedre
Både Amazon og Apple-ejede Beats ser ud til at byde på interessante alternativer til Apples fuldt trådløse AirPod høretelefoner.

Beats kunne denne uge løfte sløret for Beats Powerbeats Pro, som slår sig på at levere højere komfort og længere levetid ud af et design som til gengæld smyger sim omkring øreflippen

Amazons rival til Apples Airpods er derimod ikke ude endnu, men skulle, ifølge Bloomberg, være på vej i andet halvår 2019.

Udseendet på dem skulle ifølge mediet være tæt på originalen fra Apple, men skulle slå sig på at levere bedre lydkvalitet end Apples AirPods.

Med Amazons headset vil selskabets stemmestyrede Alexa også være en væsentlig del af betjening med fuld support af den stemmekontrollerede tjeneste. Prisen forventes samtidig at være lavere end Apples AirPods.

/ Google på vej med prisvenlige smartphones
Mens de førende smartphone-producenter som Apple, Samsung og Huawei forsøger sig med stadigt højere smartphone-priser, synes Google at gå den modsatte vej.

Selskabets Pixel 3 smartphones ser ud til at få en billigere variant i en kommende Pixel 3a. Det fremgår af oplysninger fra selskabets enhedskatalog, hvor både en Pixel 3a og en givetvis større Pixel 3a XL figurerer. Lækket blev opdaget af en Reddit-bruger, hvor oplysninger om skærmstørrelse, -opløsning samt software detaljeres.

Mindst bliver Pixel 3a som får en skærm på 5,6 tommer med 2.220 x 1.080 pixels som i øjeblikket levere under kodenavnet ’Sargo’ og med Android 9 systemsoftwaren.

Dertil kommer en større-enhed kaldet ’Bonito’, som får et seks tommers display med 1.080 x 2.160 pixels. Begge enheder får fire gb RAM ombord.

Ifølge tidligere rygter vil kræfterne leveres af Qualcomms øvre midrange processorer: Snapdragon 670 i Pixel 3a samt Snapdragon 710 i den større model, skriver Engadget.

Hvornår enhederne vil offentliggøres, er endnu uvist, men et kvalificeret gæt vil være ved årets udgave af Googles udviklermesse som debuterer 7. maj.

Netflix lægger sig ud med Apple: Slut med AirPlay
Efter forrige måneds offentliggørelse af Apples kommende streaming-tjeneste, synes streaming-giganten Netflix at svare til genmæle ved at gøre det sværere for Apple-brugere at benytte tjenesten.

Her trak Netflix muligheden for at benytte Apples trådløse skærmdeling, den såkaldte AirPlay feature, så eksempelvis iPhones og iPads ikke længere kan sende indhold direkte til et Apple TV.

Begrænsningen er ifølge Netflix af teknisk natur, skriver The Verge, for kommende understøttelse af AirPlay 2 standarden vil give Apple-brugerne mulighed for at streame til en stribe smart-tv producenters fjernsyn. Det vil, ifølge Netflix, skabe konflikt med Netflix’ enhedsstyring, hvorfor selskabet nu trækker stikket til AirPlay-support.

I en officiel meddelelse understreger Netflix, at trækket ikke er af konkurrencemæssig natur.

Se også: Her er Apples længe ventede streaming-satsning: Apple TV+ og Channels
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.