TDC klar med to selvstændige selskaber: Er nu delt op i to

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber under samme ejer. “Et spændende nyt skridt mod en digital fremtid for TDC,” lyder det fra TDC.

TDC kommer fremover til at bestå af to selvstændige selskaber, der kommer til at angribe markederne med hver deres individuelle strategi.

Sådan lyder det fra TDC Group, der kommer til at fungere som moderselskab for de to selskaber, som nu melder, at den ‘juridiske separation’ af de to selskaber er på plads.

De to selskaber, som TDC nu er splittet op i, hedder Nuuday og TDC NetCo.

Nuuday med Jaap Postma som direktør kommer til at rumme alle de kundevendte tjenester fra TDC som YouSee, TDC Erhverv, Fullrate, Telmore, Hiper, Blockbuster og Firmafon.

NetCo med Andreas Pfisterer som direktør kommer til at stå for alt, der har med netværk at gøre - det vil sige både mobilnetværk, faste forbindelser, fiber og lignende.

NetCo består således af blandt andet Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

NetCo kommer desuden til at stå for al TDC's fiberudrulning og etablering af TDC's kommende landsdækkende 5G-netværk.

TDC meddeler, at opdelingen af de to selskaber er ‘et centralt element i strategien for fremtidens TDC.’

“Nye tider kræver nye tilgange. Med den juridiske separation, vi nu har gennemført, sætter TDC Group Nuuday og TDC NetCo fri til at fokusere på deres respektive markeder og på at forløse deres unikke potentialer som selvstændige selskaber. Det er et spændende, nyt skridt mod en digital fremtid for TDC og et digitalt Danmark,“ lyder det fra koncernnchef i TDC Group, Allison Kirkby.

TDC meddelte i sommeren 2018, at selskabet skulle deles op i en kundevendt del og en netværksfokuseret del.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Læs også:


Få det store overblik: TDC i kæmpe omstilling - her er de vigtigste ting der sker nu

Her er TDC’s store satsningsområder i 2019

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.