Du bør gøre it-afdelingen til omdrejningspunkt for forretningsudvikling: Nøgleordet er dynamik

Klumme: Disruption, innovation, agile processer og fail fast-mindset. Den forøgede startup-tankegang i dansk erhvervsliv stiller store krav til it-afdelingernes fleksibilitet, som ofte kan være på bagkant i forhold til de nye løsninger, der er behov for. Men med den rette strategi kan it-afdelingen vende processsen på hovedet og gøre sig selv til omdrejningspunkt for virksomhedernes strategiske forretningsudvikling.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Virksomheden er en dynamisk størrelse, som hele tiden skal tilpasse sig ændringer i markedet.

I takt med at hastigheden af den teknologiske udvikling accelererer, og konkurrencen på markedet tager til, sker forandringerne hurtigere end nogensinde før.

Det betyder, at der er konstant ændrede behov til it-services og udstyr samtidig med, at der fortsat eksisterer benhårde krav om at holde en stabil drift med minimum af nedetid.

I dag ønsker virksomheder fleksible løsninger med fri adgang til de nyeste funktioner/services, som man kender fra diverse løsninger i skyen.

Samtidig er kompleksiteten voksende, så det er vanskeligere at bevare overblikket og forudsige hvilke it-investeringer, der er behov for til næste år.

Det skaber udfordringer ad libitum for it-afdelingen og rejser et behov for at gentænke problemstillingen.

Vend processen på hovedet
Herfra skal lyde en opfordring om at vende processen på hovedet.

Ved at kombinere it-services med monitorering baseret på for eksempel kunstig intelligens kan it-afdelingen i danske virksomheder opnå en mere proaktiv og fremtrædende rolle i virksomhedens forretningsudvikling.

I dag findes der løsninger, der gennem kunstig intelligens, maskinlæring og kontekstuelle data kan skabe detaljerede indsigter om organisationens it-udstyr, programmer og brugeradfærd.

Det kan hjælpe it-afdelingen til at identificere og udbedre potentielle problemer, før de finder sted og ovenikøbet skabe ny viden og forudsigelser om fremtidige behov baseret på fakta frem for mavefornemmelser og korridorsnak blandt medarbejderne.

På samme måde er det altid værd at overveje, om it-afdelingen udfører de opgaver, som skaber mest værdi for forretningen.

Der er en lang række basale ydelser, som med fordel kan lægges ud af virksomheden, så it-medarbejderne kan hjælpe virksomheden til at udforske nye muligheder i markedet snarere end at løse support-og driftsopgaver.

I dag findes der fleksible service-løsninger, som kan optimere it-aktiver og -ressourcer i en samlet løsning, der kombinerer hardware, indsigtsfulde analyser, proaktiv styring og tjenester til enhedslivscyklusser.

Dynamik er nøgleordet – også for it-afdelingen. Med brug af den rette teknologi og fleksible serviceydelser kan it-afdelingen realisere sit fulde potentiale som en katalysator for virksomhedens videre udvikling.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.