Advokatfirma: Sluk for din smarthøjttaler, når du arbejder hjemmefra

Det kan være en god ide at slukke for dine smarthøjttalere, hvis du i øjeblikket fører fortrolige samttaler på din hjemmearbejdsplads, lyder det fra et advokatfirma.

Et britiske advokatfirma har instrueret sine medarbejdere i at slukke for deres smarthøjttalere, når de i øjeblikket arbejder hjemmefra.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Ifølge mediet har advokatfirmaet Mishcon de Reya, der blandt andet beskæftiger sig med erhvervsret, oplyst deres medarbejdere om, at de enten skal lukke eller deaktivere mikrofonen på højttalere, der udstyret med digitale assistenter som Amazon Alexa og Google Home.

Det skyldes at selskabet frygter, at følsomme samtaler om selskabets kunder kan blive kompromitterede.

Derfor oplyser selskabet ligeledes, at
den bedste løsning vil være helt at fjerne højttalerne fra deres arbejdsplads.

”Måske er vi en smule paranoide, men vi har brug for at have ekstrem høj tillid til denne type enheder,” siger Joe Hanckock, partner i Mischon de Reya, til Bloomberg og tilføjer

”Vi vil helst ikke løbe den slags risici.”

Læs også: Sådan sikrer du, at Apple, Amazon og Google ikke lytter med på dine samtaler

Ansatte har lyttet med på private samtaler
Smarthøjttalere bliver ofte aktiveret ved en fejl, hvor de dermed kan optage brudstykker af samtaler, og danske og internationale medier har tidligere afsløret, at projektansatte for flere store tech-giganter har haft adgang til private optalgeser fra smarthøjttalere.

Her har Apple, Google og Amazon haft folk ansat til at optimere brugeroplevelsen og gøre assistenterne mere præcise, men arbejdet har samtidig krævet, at de har haft adgang til optagelser fra private brugere.

Politiken har eksempelvis afsløret, at projektansatte hyret af Google og Apple har hørt og nedskrevet samtale fra danskeres smarthøjttalere og telefoner.

Joe Hancock fra Mischon de Reya oplyser dog til Bloomberg, at han største bekymring ikke er højttalere fra store og velkendte selskaber, men at han er endnu mere på vagt over for ansatte, der kan have billigere kopier med dårligere sikkerhed stående i hjemmet.

Læs også: Dansk efterretningstjeneste har forbudt alle mobiltelefoner - og forlanger at kabler klippes i medarbejdernes pc'er


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.