Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs / Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne / Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs / Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne / Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 29. marts.

Din morgen-briefing bestyrer er Niels de Boissezon.

Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs

En af klodens største operatører at netværkssatellitter indgav 28 marts konkursbegæring til de amerikanske myndigheder.

Med sig i konkursen tager operatøren værdier for over en milliard dollar, godt 6,6 milliarder kroner, skriver Bloomberg. Ifølge konkursbegæringen skylder OneWeb blandt andet 238 millioner dollar til raketvirksomheden Arianespace.

OneWeb, tidligere kendt som WorldVu, nåede at sende 74 satellitter ud af 650 planlagte i omløb, før konkursen. Hensigten med virksomheden var at skabe og sælge satellitopkoblede bredbåndsforbindelser overalt på kloden.

Bag selskabet som ved konkurstidspunktet talte 500 ansatte er storinvestorer som Softbank, Airbus SE og Qualcomm Inc.

Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, kunne op til weekenden liste, hvilke corona-spørgsmål, der optager danskerne allermest.

I hans Twitter-opslag lyder listen over danskernes mest googlede spørgsmål om coronavirus som følger:

 1. Hvad er coronavirus?
 2. Hvad er symptomerne på coronavirus?
 3. Hvor er coronavirus?
 4. Hvad gør coronavirus?
 5. Hvor mange har coronavirus?
 6. Hvornår smitter coronavirus?
 7. Er coronavirus i Danmark?
 8. Kan man overleve coronavirus?
 9. Kan man dø af coronavirus?
 10. Hvor mange er døde af coronavirus?
 11. Hvor kommer coronavirus fra?
 12. Hvor mange har coronavirus i Danmark?
 13. Hvor i Danmark er der coronavirus?
 14. Er coronavirus luftbåren?
 15. Hvor farlig er coronavirus?

Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Den amerikanske udlejnings-tjeneste Airbnb tager voldsomme skridt for at inddæmme den krise som den verserende coronavirus-epidemi forårsager.

Selskabet indfører nu et komplet ansættelsesstop, mens al annonceaktivitet sættes i bero, skriver amerikanske CNBC.

Samtidig indvilger selskabets stiftere i ikke at modtage nogen løn, mens ledelseslaget ser sin løncheck halveret i de kommende seks måneder, lyder det. Endvidere skal Airbnb-ansatte ikke forvente nogen bonus i år.

Det sker samtidig med, at den amerikanske turismeindustri lider en katastrofal tilbagegang under coronakrisen. De amerikanske turistmyndigheder vurderer, at industrien vil skære 4,6 millioner stillinger i løbet af 2020.

Zoom fjerner udskældt datadelings-feature

Mediet Motherboard kunne forrige uge dokumentere, hvordan iphone-app’en hos videokonference-tjenesten Zoom, lænsede data til Facebook.

Af de delte data fremgik oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder og -tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjeparts-annoncører kan skræddersy indhold til.

Data-lækken skete igennem en Facebook-SDK, som Zoom nu fjerner i nyeste version af sin iOS app. Det oplyser selskabet på sin blog.

Nyeste version af iOS er dateret til 27. marts.

Apple giver studie- og videoværktøjer væk i tre måneder

Apples værktøjer til professionelle musik- og videoskabere, Logic Pro X samt Final Cut Pro X, slippes løs i en forlænget gratisperiode.

Hvor Apple tidligere lod nye brugere prøve programmerne i 30 dage, forlænges prøveperioden for interesserede til 90 dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere