Artikel top billede

Morgen-briefing: Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs / Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne / Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs / Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne / Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 29. marts.

Din morgen-briefing bestyrer er Niels de Boissezon.

Netværk-satellitselskabet OneWeb går konkurs

En af klodens største operatører at netværkssatellitter indgav 28 marts konkursbegæring til de amerikanske myndigheder.

Med sig i konkursen tager operatøren værdier for over en milliard dollar, godt 6,6 milliarder kroner, skriver Bloomberg. Ifølge konkursbegæringen skylder OneWeb blandt andet 238 millioner dollar til raketvirksomheden Arianespace.

OneWeb, tidligere kendt som WorldVu, nåede at sende 74 satellitter ud af 650 planlagte i omløb, før konkursen. Hensigten med virksomheden var at skabe og sælge satellitopkoblede bredbåndsforbindelser overalt på kloden.

Bag selskabet som ved konkurstidspunktet talte 500 ansatte er storinvestorer som Softbank, Airbus SE og Qualcomm Inc.

Google: Her er de 15 corona-spørgsmål der optager danskerne

Googles danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, kunne op til weekenden liste, hvilke corona-spørgsmål, der optager danskerne allermest.

I hans Twitter-opslag lyder listen over danskernes mest googlede spørgsmål om coronavirus som følger:

 1. Hvad er coronavirus?
 2. Hvad er symptomerne på coronavirus?
 3. Hvor er coronavirus?
 4. Hvad gør coronavirus?
 5. Hvor mange har coronavirus?
 6. Hvornår smitter coronavirus?
 7. Er coronavirus i Danmark?
 8. Kan man overleve coronavirus?
 9. Kan man dø af coronavirus?
 10. Hvor mange er døde af coronavirus?
 11. Hvor kommer coronavirus fra?
 12. Hvor mange har coronavirus i Danmark?
 13. Hvor i Danmark er der coronavirus?
 14. Er coronavirus luftbåren?
 15. Hvor farlig er coronavirus?

Airbnb stopper for ansættelse og markedsføring, halverer chefers løn

Den amerikanske udlejnings-tjeneste Airbnb tager voldsomme skridt for at inddæmme den krise som den verserende coronavirus-epidemi forårsager.

Selskabet indfører nu et komplet ansættelsesstop, mens al annonceaktivitet sættes i bero, skriver amerikanske CNBC.

Samtidig indvilger selskabets stiftere i ikke at modtage nogen løn, mens ledelseslaget ser sin løncheck halveret i de kommende seks måneder, lyder det. Endvidere skal Airbnb-ansatte ikke forvente nogen bonus i år.

Det sker samtidig med, at den amerikanske turismeindustri lider en katastrofal tilbagegang under coronakrisen. De amerikanske turistmyndigheder vurderer, at industrien vil skære 4,6 millioner stillinger i løbet af 2020.

Zoom fjerner udskældt datadelings-feature

Mediet Motherboard kunne forrige uge dokumentere, hvordan iphone-app’en hos videokonference-tjenesten Zoom, lænsede data til Facebook.

Af de delte data fremgik oplysninger om brugerens enhed, lokation, netværksudbyder og -tid som knyttes til en unik annonceprofil, som tredjeparts-annoncører kan skræddersy indhold til.

Data-lækken skete igennem en Facebook-SDK, som Zoom nu fjerner i nyeste version af sin iOS app. Det oplyser selskabet på sin blog.

Nyeste version af iOS er dateret til 27. marts.

Apple giver studie- og videoværktøjer væk i tre måneder

Apples værktøjer til professionelle musik- og videoskabere, Logic Pro X samt Final Cut Pro X, slippes løs i en forlænget gratisperiode.

Hvor Apple tidligere lod nye brugere prøve programmerne i 30 dage, forlænges prøveperioden for interesserede til 90 dage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere