Artikel top billede

CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."

Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.

For de fleste danskere er Grønland ukendt land. Et sted hvor naturen er ubarmhjertig og barsk.

Men hvor Grønland kan virke kold og bar på overfladen er havene rundt om verdens største ø rige på liv.

Det ved Royal Greenland, der siden 1979 har leveret fisk og skaldyr af høj kvalitet. Men som kan spore sin historie helt tilbage til 1774.

I dag har Royal Greenland, der ejes af det grønlandske hjemmestyre, sin egen flåde af trawlere og egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Og står bag tusindvis af arbejdspladser i de lokale samfund. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed.

I spidsen for it-teamet, der binder Royal Greenland sammen fra Vestgrønland over Newfoundland til Canada, står CIO Lars Bo Hassinggaard.

Lars er gæst i denne episode af The Digital Edge hvor vi blandt andet skal høre om hvordan man laver IT i Grønland – og om hvordan Royal Greenland har digitaliseret sin supply chain helt ud på den enkelte trawler så både myndigheder og de stadig mere kritiske forbrugere kan se at alt går rigtigt for sig.

Værter på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld og Jesper Schleimann, der er Chief Innovation Officer, i Nordeuropa hos SAP.

Husk du kan abonnere på The Digital Edge på iTunes (link) eller RSS (link)

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.