Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Bog: Historien om hvordan nyheder gik fra 30 minutter til døgnet rundt med Turner og CNN

I den nye bog ”Up All Night” får man historien om, hvordan CNNs debut i 1980 var med til at forvandle TV-nyheder til et allestedsnærværende produkt – og om kanalens farverige topchef.

I dag er døgnets nyhedsstrøm så banal og selvfølgelig, at ingen skænker det en tanke, og selv TV-nyheder i døgndrift er so much yesterdays news. Sådan var det langtfra for 40 år siden, heller ikke i USA.

Men så gik Ted Turners CNN i luften og gjorde tv-nyheder til noget, man kunne konsumere i døgndrift, hvis man ellers havde lyst.

Dén historie kan man læse i helt nye bog Up All Night: Ted Turner, CNN, and the Birth of 24-Hour News af Lisa Napoli.

Det moderne CNN er en højglanspoleret, toptunet mediemaskine med konstant Breaking News og journalister og værter såsom Christiane Amanpour og Anderson Cooper, der selv er blevet globale berømtheder.

Men da Turner startede sin første kanal, Channel 17, i 1970, var det en noget mere flosset og halvfjollet affære, og først med tiden blev hans nyhedsforretning til et egentligt medie- og sportsimperium.

Dén udvikling tog for alvor fart, da CNN for første gang begyndte at sende nyheder i døgndrift og siden fik konkurrenter som MSNBC og FOX News.

Sammen har de tre været katalysatorer for en dramatisk ændring af det amerikanske og det globale nyhedsbillede. Ikke kun ved at gøre nyheder til at produkt, man kan konsumere i døgndrift.

Men også ved at blande traditionel journalistik og reportage med holdningsstof, så man lettere – og langt billigere – kan fylde sendefladen ud.

Dette har i dén grad dannet skole og delvist udvisket grænsen mellem traditionelle nyhedmedier og opinionsmaskiner, der forsøger at påvirke den offentlige mening gennem hvert sit stampublikum. Hvilket en del danske medier også har taget ved lære af. På godt og ondt.

I Up All Night fortæller Lisa Napoli hele den undertiden dramatiske historie om CNN fra dengang, hvor nyheder var noget, man overværede i en halv times andægtig tavshed om aftenen foran det sort/hvide TV og til nu, hvor de er med os døgnet rundt, verden rundt.

Men man får også historien om Ted Turner, der langtfra har været en benhård og myreflittig forretningsmand af standardmodellen, men som også har haft en særdeles kulørt tilværelse.

Skal man tro en meget rosende anmeldelse i Wall Street Journal forleden, lykkes Lisa Napoli godt med at trække de store linjer op ved at forlene mediehistorien med en personbåren beretning om en meget atypisk topchef og tilsammen fortælle underholdende og læsværdig samtidshistorie.

Titel: Up All Night. Forfatter: Lisa Napoli. Udkommet: 12. maj 2020.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam

Saab Danmark A/S

Test Manager

LB Forsikring

IT Risk Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere