Juan Farré bliver ny topchef for Teknologisk Institut til oktober.

Topchef for Teknologisk Institut fratræder efter 39 år i organisationen: Se afløseren fra Force Technology her

Teknologisk Institut får 1. oktober ny topchef for første gang i 20 år. Bliv klogere på direktørskiftet her.

Søren Stjernqvist stopper som administrerende direktør for Teknologisk Institut, efter 39 år hos innovationsinstituttet.

De seneste 20 år har været i rollen som topchef, men 1. oktober overdrager han cheftøjlerne til Juan Farré, der kommer fra en stilling som CTO i Force Technology.

Det oplyser Teknologisk Institut i en meddelelse til Computerworld.

"Juan Farré kommer med en viden, som, vi i bestyrelsen tror på, kan styrke og udvikle Instituttet. Den udvikling skal ske i tæt samspil med de førende danske virksomheder, organisationer og internationale partnere i forståelse for den GTS-rolle, som Teknologisk Institut varetager i forhold til ministerier, styrelser og de politiske målsætninger for Danmark," lyder det fra Teknologisk Instituts bestyrelsesformand, Jens Maaløe, i meddelelsen.

Læs også: Tidligere Devoteam-profil har fundet nyt job: Skal lede ny IoT-enhed for Force Technology

Ny topchef med stor erfaring
Og det er en erfaren herre Teknologisk Institut henter i form af Juan Farré.

Ud over jobbet som CTO hos Force Technology har Juan Farré tidligere været topchef hos Delta, Ernitec og NKT, samt vice president for global sales hos NetTest.

Derudodver har Juan Farré en PhD fra DTU i optical communication systems.

Juan Farré ser frem til sit nye job og uddeler samtidigt store roser til sin forgænger.

"Jeg glæder mig til at blive en del af denne helt igennem leveringsdygtige og veldrevne virksomhed. Det er et privilegium at overtage stafetten efter Søren Stjernqvist, som har sat barren så højt… og er lykkedes," lyder det fra Juan Farré i meddelelsen.

Læs også: Devoteam-profil bliver ny it-kaptajn for Fiskeristyrelsen: "Det er en vanvittig interessant stilling. Der er meget kompleks lovgivning på området, og det stiller store krav"

Medarbejderne får æren
Hvad fremtiden bringer for Søren Stjernqvist meldes ikke ud, men den afgående direktør giver Teknologisk Instituts 1.100 medarbejdere en stor del af æren for hans lange periode som topchef.

"Jeg har været glad for og stolt over gennem mange år at være administrerende direktør for et Institut med en høj diversitet og et særligt DNA. Dette DNA og den ånd, der gennemsyrer virksomheden skyldes ikke mindst Instituttets medarbejdere," lyder det fra Søren Stjernqvist i meddelelsen, der fortsætter:

"I den seneste tid med coronakrise har medarbejderne på alle måder med initiativ, drivkraft og ansvarlighed bidraget til, at Instituttet fortsat står stærkt i det danske landskab. Dette kombineret med et unikt og højt videnniveau lover godt for den fremtidige udvikling af Teknologisk Institut."
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.