Juan Farré bliver ny topchef for Teknologisk Institut til oktober.

Topchef for Teknologisk Institut fratræder efter 39 år i organisationen: Se afløseren fra Force Technology her

Teknologisk Institut får 1. oktober ny topchef for første gang i 20 år. Bliv klogere på direktørskiftet her.

Søren Stjernqvist stopper som administrerende direktør for Teknologisk Institut, efter 39 år hos innovationsinstituttet.

De seneste 20 år har været i rollen som topchef, men 1. oktober overdrager han cheftøjlerne til Juan Farré, der kommer fra en stilling som CTO i Force Technology.

Det oplyser Teknologisk Institut i en meddelelse til Computerworld.

"Juan Farré kommer med en viden, som, vi i bestyrelsen tror på, kan styrke og udvikle Instituttet. Den udvikling skal ske i tæt samspil med de førende danske virksomheder, organisationer og internationale partnere i forståelse for den GTS-rolle, som Teknologisk Institut varetager i forhold til ministerier, styrelser og de politiske målsætninger for Danmark," lyder det fra Teknologisk Instituts bestyrelsesformand, Jens Maaløe, i meddelelsen.

Læs også: Tidligere Devoteam-profil har fundet nyt job: Skal lede ny IoT-enhed for Force Technology

Ny topchef med stor erfaring
Og det er en erfaren herre Teknologisk Institut henter i form af Juan Farré.

Ud over jobbet som CTO hos Force Technology har Juan Farré tidligere været topchef hos Delta, Ernitec og NKT, samt vice president for global sales hos NetTest.

Derudodver har Juan Farré en PhD fra DTU i optical communication systems.

Juan Farré ser frem til sit nye job og uddeler samtidigt store roser til sin forgænger.

"Jeg glæder mig til at blive en del af denne helt igennem leveringsdygtige og veldrevne virksomhed. Det er et privilegium at overtage stafetten efter Søren Stjernqvist, som har sat barren så højt… og er lykkedes," lyder det fra Juan Farré i meddelelsen.

Læs også: Devoteam-profil bliver ny it-kaptajn for Fiskeristyrelsen: "Det er en vanvittig interessant stilling. Der er meget kompleks lovgivning på området, og det stiller store krav"

Medarbejderne får æren
Hvad fremtiden bringer for Søren Stjernqvist meldes ikke ud, men den afgående direktør giver Teknologisk Instituts 1.100 medarbejdere en stor del af æren for hans lange periode som topchef.

"Jeg har været glad for og stolt over gennem mange år at være administrerende direktør for et Institut med en høj diversitet og et særligt DNA. Dette DNA og den ånd, der gennemsyrer virksomheden skyldes ikke mindst Instituttets medarbejdere," lyder det fra Søren Stjernqvist i meddelelsen, der fortsætter:

"I den seneste tid med coronakrise har medarbejderne på alle måder med initiativ, drivkraft og ansvarlighed bidraget til, at Instituttet fortsat står stærkt i det danske landskab. Dette kombineret med et unikt og højt videnniveau lover godt for den fremtidige udvikling af Teknologisk Institut."
Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.