Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Juan Farré bliver ny topchef for Teknologisk Institut til oktober.

Topchef for Teknologisk Institut fratræder efter 39 år i organisationen: Se afløseren fra Force Technology her

Teknologisk Institut får 1. oktober ny topchef for første gang i 20 år. Bliv klogere på direktørskiftet her.

Søren Stjernqvist stopper som administrerende direktør for Teknologisk Institut, efter 39 år hos innovationsinstituttet.

De seneste 20 år har været i rollen som topchef, men 1. oktober overdrager han cheftøjlerne til Juan Farré, der kommer fra en stilling som CTO i Force Technology.

Det oplyser Teknologisk Institut i en meddelelse til Computerworld.

"Juan Farré kommer med en viden, som, vi i bestyrelsen tror på, kan styrke og udvikle Instituttet. Den udvikling skal ske i tæt samspil med de førende danske virksomheder, organisationer og internationale partnere i forståelse for den GTS-rolle, som Teknologisk Institut varetager i forhold til ministerier, styrelser og de politiske målsætninger for Danmark," lyder det fra Teknologisk Instituts bestyrelsesformand, Jens Maaløe, i meddelelsen.

Læs også: Tidligere Devoteam-profil har fundet nyt job: Skal lede ny IoT-enhed for Force Technology

Ny topchef med stor erfaring
Og det er en erfaren herre Teknologisk Institut henter i form af Juan Farré.

Ud over jobbet som CTO hos Force Technology har Juan Farré tidligere været topchef hos Delta, Ernitec og NKT, samt vice president for global sales hos NetTest.

Derudodver har Juan Farré en PhD fra DTU i optical communication systems.

Juan Farré ser frem til sit nye job og uddeler samtidigt store roser til sin forgænger.

"Jeg glæder mig til at blive en del af denne helt igennem leveringsdygtige og veldrevne virksomhed. Det er et privilegium at overtage stafetten efter Søren Stjernqvist, som har sat barren så højt… og er lykkedes," lyder det fra Juan Farré i meddelelsen.

Læs også: Devoteam-profil bliver ny it-kaptajn for Fiskeristyrelsen: "Det er en vanvittig interessant stilling. Der er meget kompleks lovgivning på området, og det stiller store krav"

Medarbejderne får æren
Hvad fremtiden bringer for Søren Stjernqvist meldes ikke ud, men den afgående direktør giver Teknologisk Instituts 1.100 medarbejdere en stor del af æren for hans lange periode som topchef.

"Jeg har været glad for og stolt over gennem mange år at være administrerende direktør for et Institut med en høj diversitet og et særligt DNA. Dette DNA og den ånd, der gennemsyrer virksomheden skyldes ikke mindst Instituttets medarbejdere," lyder det fra Søren Stjernqvist i meddelelsen, der fortsætter:

"I den seneste tid med coronakrise har medarbejderne på alle måder med initiativ, drivkraft og ansvarlighed bidraget til, at Instituttet fortsat står stærkt i det danske landskab. Dette kombineret med et unikt og højt videnniveau lover godt for den fremtidige udvikling af Teknologisk Institut."Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.