Google køber smartbrille-firma: Stopper for salget, fjerner app og lukker for tjenesterne

Google har tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte briller. Nyt opkøb skal styrke det som Google kalder "hjælpesomme enheder".

Spoler du tiden syv eller otte år tilbage så var en af de mest hypede dimser Googles Glass.

Smartbrillerne, som Google lancerede i den første prototype af i midten af 2011, skulle sikre adgang til mobile tjenester direkte i din øjenkrog.

Projektet kom dog aldrig rigtigt ud af beta-fasen, selvom Google siden har sendt et par opdateringer på gaden. Og mens ideen bag Glass virkede overbevisende så kan de fleste der har prøvet et par nok skrive under på at oplevelsen var meget basal.

Med brillerne opstod også udtrykket 'glassholes' som betegnelse for de få ejere af brillerne, som ifølge kritikerne tilhørte en særlig selvglad tech-elite, der bevægede sig rundt i deres egen verden.

Drømmen lever stadig
Google har dog tilsyneladende ikke opgivet drømmen om de smarte biller.

For onsdag annoncerede søge- og annoncegiganten at de havde købt det canadiske smartbrillefirma North.

North, som blev grundlagt i 2012, stod bag smartbrillerne kaldet Focals, som kostede knapt 600 dollars. Brillerne, som The Verge testede i 2019, var blandt de mere lovende på markedet, men ifølge anmeldelsen stadig langt fra gode nok til at andre end entusiaster. North har dog tidligere annonceret at de arbejdede på opdateringen Focals 2.

Opkøbet af Google betyder dog North ikke længere vil sælge eller udvikle Focals-brillerne da Norths teknologi og medarbejdere i stedet vil indgå i Googles generelle arbejde på området.

Norths tjenester vil derfor lukke ned sidst på måneden hvilket vil efterlade de smarte briller en hel del mindre smarte. Eksisterende ejere af Focals-brillerne kan dog derfor få pengene retur.

Læs også: Google giver ’Glass’-brillen et comeback – er ikke længere et skørt ’moonshot’-projekt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.