NemID ramt af nedbrud

Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).

(Nets oplyser 21:35, at fejlen med NemID er udbedret torsdag aften)

NemID er i øjeblikket nede.

Det bekræfter Nets overfor Computerworld.

"Vi oplever i øjeblikket driftsproblemer og nedsat fremkommelighed. Nogle vil opleve at kunne komme igennem, mens andre vil opleve en fejlmelding. Det har stået på i i hvert fald halvanden time," siger Povl Damstedt Rasmussen, der er presserådgiver hos Nets, omkring klokken 16.

Nets kan ikke sige, hvornår NemID igen er i normal drift, da man stadig er i gang med at finde frem til problemet.

"Jeg har desværre ikke nogen oplysninger om, hvornår der er normal drift igen. Der pågår lige nu et arbejde om at finde frem til problemet og derefter fejlrette," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Over for Ritzau oplyser Nets senere, at det er en fejl på et netværk i Norge, der betyder, at brugere oplever nedbrud hos NemID og med betalinger ved nethandel.

Nets beklager samtidig, at NemID lige nu er nede for mange danskere.

"Det er ekstremt beklageligt," siger Povl Damstedt Rasmussen.

Læs også: Disse virksomheder drømmer de danske it-studerende om at arbejde for: Se listen med de 59 mest attraktive arbejdspladser

Hjemmeside er også nede
Forsøger man at logge på sin netbank fremgår det, at der er normal drift.

Siden opdaterer dog ikke, og 'Service Unavailable" fremgår i stedet.

Nemid.nu er ligeledes umulig at tilgå i øjeblikket. Her får man fejlmeddelelsen:

"An error occurred while processing your request. Reference #97.9c9a645f.1593697822.19a3cfe9."

Nedbruddet sker dagen efter, at NemID kunne fejre 10-års fødselsesdag for dets lancering i Danmark.

Det skrev Rikke Zeberg, direktør hos Digitaliseringsstyrelsen, om via Twitter, hvor hun også bemærkede, at NemID bliver brugt af 98 procent af danskerne, og at NemID er blevet brugt seks milliarder gange siden 1. juli 2010, da den digitale signaturafløser gik i luften.

Læs artiklen fra dengang: Nu rammer et af Danmarks største it-projekter dig
Premium
Ildevarslende signaler præger den danske it-sektor: Væksten styrtdykker
It-komet 2020 Årets vækstkometer kan langt fra leve op til tidligere års markante fremgang i den danske it-branche. Væksten er i frit fald. Det sender en række ildevarslende signaler til it-virksomhederne på det danske marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.