Artikel top billede

Bill Gates frygter unfair fordeling af en fremtidig corona-vaccine: Kan gøre pandemien endnu mere dødelig

Microsoft-stifteren Bill Gates advarer om fatale konsekvenser, hvis den kommende corona-vaccine tilfalder verdens rigeste lande og ikke de lande, der har mest brug for medicinen.

Når en potentiel vaccine mod coronavirus rammer verdensmarkedet, er der en række frygtelige scenarier, der skal tages stiling til.

Sådan lyder det fra Microsoft-stifteren Bill Gates, der udtrykte sin bekymring ved en digital konference afholdt af The International AIDS Society lørdag.

Han frygter, at vaccinen vil tilfalde verdens rigeste lande og ikke dem, der har mest brug for den.

Det skriver CNBC.

"Hvis vi lader medicin og vacciner gå til den højst bydende, i stedet for at levere det til de mennesker, der har allermest brug for det, vil vi opleve en uretfærdig, dødelig pandemi, der vil vare længere tid," lød det fra it-milliardæren.

Læs også: Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Flere lande og medicinalselskaber verden over arbejder hastigt på en vaccine. Bill Gates bekymring bygger på, at de rigeste lande vil få fat i medicinen tidligere end udviklingslande, der ikke er i stand til at håndtere pandemi ligeså effektivt.
"Vi har brug for ledere, der tager den svære beslutning om at distributere med et princip om lighed og ikke ud fra markedsdrevne faktorer," lyder det fra Bill Gates.

Ifølge WHO er der i øjeblikket 21 kandidater til en corona-vaccine, der er i gang med kliniske tests udført på mennesker. Tre af vaccinerne er allerede i tredje fase af.

Sammen med sin kone driver Microsoft-stifteren den humanitære organisation Bill & Melinda Gates Foundation, hvor der også arbejdes på at finde en vaccine mod coronavirussen.

I fremlæggelsen pointerer Bill gates, at en af nøglefaktorerne, i kampen mod aids for to årtier siden, var, at udarbejde et fair, globalt distributionssystem for at gøre medicinen tilgængelig for alle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere