Asus’ nye Zenbook 14 ser lovende ud: Smuk, stærk og skarpe priser

Asus slipper en lovende Zenbook 14 maskine ud på markedet, som ser ud til at tilbyde veldrejet elektronik til rimelige priser.

Man kan ikke få det hele. Lækkert design, nyeste teknik og smarte detaljer serveres sjældent til en skarp pris – men det synes at være tilfældet med taiwanske Asus’ nyeste Zenbook-maskine.

Producenten er nemlig ude med to nye medlemmer til sin familie af design-drevne bærbare maskiner med 14 tommer skærm: Zenbook 14 med enten Intel (UX425) eller AMD-processor (UM425).

Her forener et meget let og slankt design, med nye processorer og et styrket batteri der giver omkring halvanden gang mere driftstid på en optankning.

Alt i alt ender pakkerne med at levere op til 22 timer på en opladning, i en maskine der vejer blot 1,13 kilo.

Interessant teknikblad
Den lovende driftstid kommer af en gevaldig opgradering af batteri fra 50 Wh i forgængere som Zenbook model UX431, hvor der nu klemmes et væsentligt større enhed på 67 Wh ned i kabinettet.

Samtidig understøtter batteriet kvikopladning, så der kan tankes 60 procent op på under 50 minutter.

Den længere driftstid kommer samtidig fra en overhaling i motorrummet, hvor der nu regerer 10. generations i5 og i7 processorer med op til Intel G7 grafik eller endda octa-core kræfter i form af en Ryzen 4700U processor fra AMD. Dertil kan maskinerne ekviperes med op til 32 gb ram og 1 tb SSD-lager.

Sidste strømsparetrick fra Asus findes i selve displayet, som kan fås i en Full HD ’1W’ variant, der kan tilbyde enten en højere maksimal lysstyrke på 400 nits eller et lavere strømforbrug ved en given lysstyrke.

Selvom maskinerne er blot 13,9mm høje, når de er klappet sammen tilbyder de et rimeligt udvalg af porte: To gange USB-C Thunderbolt 3 porte, en klassisk USB-A, en HDMI udgang samt en Micro-SD kortlæser. En bemærkelsesværdig undladelse er jack-stikket, der ligesom i smartphones synes at blive udfaset. Asus inkluderer dog en adapter i salgsæsken.

Asus lokker til sidst med skarpe priser for de på papiret lovende maskiner. Priserne debutere ved 7.999 kroner for en basis-model med enten Intel Core i5 quad-core eller en AMD Ryzen 5 4500U hexa-core med otte gb ram og 512 gb lager.

For 9.999 kroner fås der enten dobbelt op på ram, samt enten Intels Core i7 quad-core topmodel med G7 grafik eller AMD’s stærke Ryzen 7 4700U octa-core processor.

Læs også: Her er forårets mest lovende computerePremium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.