Bog: Kinesisk kultursammenstød og censur for milliarder

I Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business fortæller Hollywoodproducer om de stadig mere heftige kultursammenstød mellem øst og vest.

De seneste årtier har Hollywood lagt sig i selen for at blive gode venner med Riget i Midten. For man skulle da være et skarn, hvis man ikke gjorde sine hoser grønne hos 1,4 milliarder potentielle kinesiske biografgængere.

Det er blandt årsagerne til, at filmselskaberne hænger kedsommelige moralske forbehold i garderoben og renser produktionerne for emner såsom Tibet, Falun Gong og spekulationer om, hvor fornøjede visse etniske mindretal mon er for at sidde indespærret i lejre.

Men det er ikke gjort med dét.

For selv med de mest servile hensigter kan Hollywood komme galt afsted. Det er Disneys storslåede genindspilning af sagnhistorien om den kinesiske krigerheltinde Mulan et godt eksempel på.

Den floppede nærmest på det kinesiske marked, som den ellers var skræddersyet til.

Først kom hovedrolleindehaveren for skade at sige noget uheldigt om Hong Kong. Dernæst var der angiveligt så mange unøjagtigheder i den overvejende vestlige produktion, at det kinesiske publikum gik hovedrystende ud af biografen.

Det er bare ikke spor nemt, hvilket også er emnet for bogen i Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business.

Den udkom i juli i år, er skrevet af Hollywoodproduceren Chris Fenton og handler på det overordnede plan om konflikterne mellem amerikansk tankegang og kinesisk soft power.

På det mere specifikke plan er rammefortællingen den historie, der udspillede sig bag kulisserne i forbindelse med et noget kompliceret forløb omkring produktion af Iron Man 3, som foregik i tæt samarbejde med kinesiske partnere. Hvilket Fenton har indsigt i fra første parket.

Bogen får særligt ros for at give et førstehåndsindblik i de mange sammenstød mellem producenter og kommunistiske censorer, som efterhånanden har tiltaget sig en ganske omfattende magt.

Titel: Feeding the Dragon: Inside the Trillion Dollar Dilemma Facing Hollywood, the NBA, & American Business. Forfatter: Chris Fenton.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.