Alle hospitaler i Region Midtjylland ramt af massivt it-nedbrud: "Vi har i periode slet ikke adgang til it-systemer"

Samtlige sygehuse i Region Midtjylland er ramt af et massivt it-nedbrud, der har konsekvenser for alle sygehusene i Midtjylland.

Et omfattende it-nedbrud i Region Midtjylland har ramt alle fem hospitaler i regionen.

Hospitalerne er derfor gået i nødberedskab og er ved at finde ud af, hvad årsagen til nedbruddet er.

Det skriver flere medier herunder DR.

"Vi har i perioder ikke adgang til it-systemer. Det betyder, at undersøgelser og procedurer, som kræver it er vanskeliggjort. I akutte tilfælde har vi nødprocedurer. Andre har oplevet ventetid eller aflysning eller udsætelse af undersøgelser," lyder det fra regionens presseansvarlige Lars Elgård Pedersen til DR.

I en pressemeddelelse skriver regionen, at man endnu ikke kender til årsagen eller det fulde omfang af nedbruddet.

"Årsagen til problemerne er ikke fuldt ud kendt, men it-afdelingen arbejder på højtryk på at løse udfordringerne," lyder det i meddelelsen, der fortsætter:

"Problemerne har desværre medført, at hospitalerne onsdag er blevet nødt til at aflyse et stort antal operationer og behandlinger."
Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.