Teleminister Dan Jørgensen (S) afviser 5G-skeptikere: Der er ingen grund til at frygte 5G-udrulning i Danmark

Der er ingen grund til at frygte de helbredsmæssige konsekvenser af 5G-udrulningen, som ifølge ministeren er helt afgørende for den teknologiske udvikling i Danmark, fastslår klima- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) over for 5G-skeptikere.

Dan Jørgensen (S), der er klima- energi og forsyningsminister, slår fast, at danskerne ikke bør have helbredsmæssige bekymringer ved at anvende 5G eller andre trådløse teknologier.

Det skriver ministeren i et svar, som Klima, Energi og Forsyningsudvalget har stillet ham på vegne af den private 5G-kritiske organisation med navnet Rådet for Helbredssikker Kommunikation.

Ministeren meddeler i svaret, at de danske myndigheder løbende fører tilsyn og sikrer sig, at de europæiske grænseværdier bliver overholdt.

De er ifølge ministeren fastsat efter et forsigtighedsprincip, hvilket vil sige, at de er fastsat med bred margen.

Grænseværdier overholdes
Målinger, som Rambøll tidligere på året foretog for TDC, bekræftede ligeledes, at strålingen fra teleselskabets 5G-master lå langt under grænseværdierne.

Læs mere her: Første danske måling af 5G-mast: 5G-stråling ligger langt under grænseværdier

”Energistyrelsen, som fører tilsyn med, at grænseværdierne overholdes, har oplyst mig, at grænseværdierne i dag er overholdt de steder, hvor mennesker færdes og opholder sig," meddeler Dan Jørgensen til 5G-skeptikerne.

Han skriver desuden, at det på samme måde er Sundhedsstyrelsens vurdering, at de nuværende grænseværdier "er på et forsvarligt niveau, og at man derfor ikke skal være bekymret for sit helbred, når man bruger trådløs teknologi,” skriver Dan Jørgensen i svaret.

Minister: En nødvendig teknologisk udvikling
Den 5G-kritiske forening skriver i sit brev, at den ønsker, at den danske 5G-udrulning bliver sat i bero.

Men det bliver klart afvist af ministeren.

”Jeg er af den overbevisning, at udrulningen af 5G er med til at understøtte en helt nødvendig teknologisk udvikling i Danmark. 5G er en forbedring af tidligere mobilteknologi, som sikrer, at vi i fremtiden vil opleve højere hastigheder og kortere svartid i mobilnettene, og det kan skabe et væld af nye teknologiske muligheder. Jeg mener således ikke, at vi skal begrænse udrulningen af 5G,” skriver han i sit brev.

Du finder hele Dan Jørgensens svar til 5G-skeptikerne i Rådet for Helbredssikker Kommunikation ved klikke her.

Læs også: Efter voldelige 5G-angreb i Storbritannien: Danske teleselskaber melder om fred og ro for 5G-aktivisterPremium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.